Σε στάση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί

Συγκέντρωση στις 12:30 στο υπουργείο Υγείας


ΕΛΛΑΔΑ
9:12
14/11/2016
Σε στάση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί
1
loading

Σε στάση εργασίας προχωράει σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), από τις 11:00-15:00, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών. Στις 12:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στο υπουργείο Υγείας.

Η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24 Νοεμβρίου, ενώ προκηρύσσει πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, μεταξύ άλλων, απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση κανενός από τους 1.400 επικουρικούς γιατρούς και να απορροφηθούν, άμεσα, οι πάνω από 600 επικουρικοί που είναι στη λίστα.

Διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης που, όπως αναφέρουν «διαιωνίζουν την εργασιακή ομηρία και ανακυκλώνουν την ανεργία».

Επίσης, η ΟΕΝΓΕ ζητά τη λήψη μέτρων για την αναστροφή «του καταστροφικού ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης», μέτρα προστασίας και ανακούφισης για τους άνεργους γιατρούς, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές. Ακόμη, θέτει ως βασικό θέμα την επαρκή χρηματοδότηση, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, των δημόσιων μονάδων υγείας.

Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό, που ζητάνε την καταβολή των δεδουλευμένων Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, επίδομα αδείας για τους εργολαβικούς εργάτες, την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία και τη μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Οταν

    οι ΝΔΣΟΚ εβαζαν τους δικούς τους φίλους εργολάβους στο δημόσιο που ήταν όλοι αυτοί;
    Γιατί δεν διαδήλωναν;
    Ειδαν το τυρί αλλά οχι την φάκα.
    Καμία προσληψη εκτός ΑΣΕΠ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει