Σε συμβολική καύση φωτοτυπιών εκκαθαριστικών της Εφορίας, προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής καθηγητές της Μαγνησίας στο προαύλιο του 3ου Γυμνάσιο Βόλου.

Οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο συνέλευσης που πραγματοποίησαν για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες των κινητοποιήσεων τους, μέχρι την απεργία της Τετάρτης και της Πέμπτης, ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας στο συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Βόλου, όπως επίσης και μαύρες σημαίες, ενώ στο προαύλιο έκαψαν περίπου 25 φωτοτυπίες εκκαθαριστικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σωκράτη Σαβελίδη στα περισσότερα σχολεία του Βόλου μέχρι σήμερα το πρωί θα έχουν αναρτηθεί οι περίπου 100 μαύρες σημαίες που διαθέτει η ΕΛΜΕ.

«Είμαστε μαζεμένοι ώστε να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε αυτή τη λαίλαπα που βιώνουμε καθημερινά, στοχεύουμε στη δημιουργία απεργιακών επιτροπών, οι οποίες θα πλησιάσουν τους εκπαιδευτικούς αναλύοντας τους λόγους που πρέπει να απεργήσουν, ώστε η απεργία να έχει μεγάλη συμμετοχή.

Η ανάρτηση των πανό και των μαύρων σημαιών δείχνουν την θέληση μας να αντιδράσουμε στην οικονομική δικτατορία που βιώνουμε. Πιστεύουμε ότι η σχολική κοινότητα και οι γονείς θα καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους οι καθηγητές προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες να συμπαρασταθούν και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε αυτά που έρχονται» εκτίμησε ο κ. Σαβελίδης.

Σημείωσε επίσης ότι οι σημαίες δεν αποτελούν πρόκληση για την υλοποίηση καταλήψεων από τους μαθητές, αλλά αυτό που σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη είναι πρόκληση και αιτία καταλήψεων, είναι η πολιτική του υπουργείου Παιδείας που καταδικάζει τους μαθητές να έχουν άνεργο πατέρα και μητέρα, στο να μην έχουν βιβλία, καθηγητές και σχολεία.