Από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα 15μελής αντιπροσωπεία αλληλεγγύης με την Ελλάδα από τη Βρετανία, στην οποία μετέχουν κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη και μέλη του Εργατικού Κόμματος και των Πρασίνων.

Η αντιπροσωπεία αυτή εκπροσωπεί την οργάνωση Greece Solidarity Campaign, της οποίας επίτιμος πρόεδρος είναι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος είναι μάλιστα ιδρυτικό μέλος κι επίτιμος πρόεδρος.

Συμπρόεδρος της ίδιας οργάνωσης είναι ο ελληνικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χάρινγκεϊτ του Βορείου Λονδίνου Ισίδωρος Διακίδης, ο οποίος παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό και στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπροσωπεία αλληλεγγύης από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου θα έχει σημαντικές επαφές στην Αθήνα, τόσο σε επίπεδο ομοειδών οργανώσεων, σε συναντήσεις της με ελληνικές δομές αλληλεγγύης, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της οργάνωσης, τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση στις 11.30 με την υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ενώ στις 14.00 θα έχει διαβουλεύσεις με βουλευτές που μετέχουν επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.

Τις συναντήσεις της με μέλη της κυβέρνησης θα κλείσει η οργάνωση στις 15.00 στη Βουλή με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στην Αθήνα, η Βρετανική αντιπροσωπεία θα δώσει συνέντευξη Τύπου, για να αναλύσει και να παρουσιάσει τα συμπεράσματά της για την κατάσταση στην Ελλάδα, την Τρίτη ώρα 15.00 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στην οδό Ακαδημίας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συμπρόεδρος της οργάνωσης Ισίδωρος Διακίδης, τόνισε πως «για ακόμη μία φορά ερχόμαστε στην Αθήνα για να συμπαρασταθούμε εμπράκτως στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τη λιτότητα. Όλοι οι αριστεροί στην Βρετανία παρακολουθούμε τον τιτάνιο αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη της μείωσης του ελληνικού χρέους».

Όπως μας τόνισε ο ίδιος, κι «η αριστερή στροφή του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία που έφερε στην ηγεσία τον Κόρμπιν είχε πηγή έμπνευσης την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς όπως υπενθύμισε το σύνθημα «do it like Tsipras» (κάν’το όπως ο Τσίπρας) ήταν το κύριο πρόταγμα της βάσης του Εργατικού Κόμματος για την εκλογή του ηγέτη του.