«Φτάνουμε στα Άκρα» είναι η επιτυχημένη ενέργεια κοινωνικής υπευθυνότητας που οργανώνει η αλυσίδα αθλητικών ειδών INTERSPORT του ομίλου FOURLIS και η οποία φέτος συμπληρώνει 6 χρόνια συνεχούς δράσης.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό για το μάθημα της φυσικής αγωγής σε απομακρυσμένα δημόσια δημοτικά σχολεία και να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές, για τη σημασία της άθλησης και της σωστής διατροφής.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω ειδικής κινητής μονάδας και φέτος θα επισκεφτεί 25 σχολεία στους Νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Ευρυτανίας, προκειμένου να παραδώσει σε περίπου 2.000 μαθητές, αξεσουάρ και είδη γυμναστικής υψηλών προδιαγραφών, τα οποία είναι απαραίτητα για την άσκησή τους και τη διεξαγωγή προπονήσεων σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα.

Την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τα τεράστια οφέλη του αθλητισμού και της σωστής, ισορροπημένης διατροφής έχουν αναλάβει, όπως κάθε χρόνο, αθλητές – μέλη τοπικών Συλλόγων, που συνοδεύουν την κινητή μονάδα της INTERSPORT.

Πρόκειται για μια πολύτιμη προσφορά από εκείνους που είναι οι πλέον κατάλληλοι να εμπνεύσουν στα παιδιά την αγάπη για την άθληση και να μεταδώσουν τα μηνύματα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Η πρωτοβουλία «Φτάνουμε στα Άκρα» έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της αποστολής της INTERSPORT να φέρει τον αθλητισμό κοντά στους ανθρώπους και κατ’ επέκταση να μεταλαμπαδεύσει στα μικρά παιδιά τις αξίες του αθλητισμού και να τους ανοίξει δρόμους πρόσβασης σε αυτόν.

Από το 2011 η INTERSPORT έχει επισκεφτεί, συνολικά, περισσότερα από 137 δημοτικά σχολεία σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Κρήτη, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Έβρο και Πελοπόννησο, προσφέροντας χαμόγελα σε περισσότερους από 15.000 μαθητές!

Όπως δήλωσε η κυρία Λήδα Φουρλή, διευθύντρια κοινωνικής υπευθυνότητας του ομίλου FOURLIS, «το πρόγραμμά μας «Φτάνουμε στα Άκρα» φέτος συμπληρώνει 6 χρόνια συνεχούς δράσης και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό.

Το να είσαι στο πλευρό μικρών μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας είναι κάτι που σε γεμίζει συγκίνηση αλλά και αίσθημα ευθύνης. Μία ευθύνη που μας δίνει ενέργεια και δύναμη να συνεχίζουμε κάθε χρόνο με ακόμα περισσότερες απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Είναι μεγάλη ανταμοιβή το χαμόγελο των παιδιών που εισπράττουμε κάθε φορά που τα συναντάμε στα σχολεία τους και συνεχίζουμε έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ιδεώδη του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι».

asdfgty