Παράταση δύο ετών για την εξόφληση των δανείων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων, αλλά και τις ρυθμίσεις παλαιών δανείων, καθώς και τους χρόνους καταβολής της πρώτης δόσης, ζητά σε επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχανίδη το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι τα μέτρα που ελήφθησαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 για τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών είχαν κάποια θετική επίδραση στην κατάσταση ανάγκης που βρίσκονταν τη χρονική εκείνη στιγμή.

Μπορεί τα μέτρα να βοήθησαν τις επιχειρήσεις, όμως, τα προβλήματά τους όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά επιδεινώθηκαν από την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα δείξετε την ευαισθησία σας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών, όπως έχετε κάνει και σε ανάλογες περιπτώσεις. Όπως στην περίπτωση του νομού Δράμας, των νομών Καβάλας, Δυτ. Μακεδονίας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς και Κιλκίς, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, Πέλλας και Σερρών» αναφέρει το Επιμελητήριο Αρκαδίας.