Λύση στην απρόσκοπτη λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), των Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΕΔΗΦ) και των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με τροπολογία που προωθεί άμεσα, προβλέπεται η παράταση πέραν της 30ης Ιουνίου 2016, της διάρκειας παροχής υπηρεσιών των ανωτέρω δομών και κοινωνικών προγραμμάτων, καθώς και των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού (περίπου 600) και έως την ένταξη των σχετικών Πράξεων ή την υπογραφή των Συμβάσεων για τις Πράξεις αυτές ή για τη μετεξέλιξη αυτών, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι η τροπολογία να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αύριο θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Κατά τη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 21 του Ν.2190/1994.

Η χρηματοδότηση για την καταβολή της μισθοδοσίας του απασχολούμενου προσωπικού θα καλυφθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, αναδρομικά, από την ένταξη των ως άνω δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ και έως την 1η Ιουλίου 2016, ενώ όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, οι συμβάσεις του προσωπικού σε καμία περίπτωση δεν μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.