Εμπειρίες και απόψεις για τις μεθόδους αντιμετώπισης της διαφθοράς αντάλλαξαν, εκτός των άλλων, οι επικεφαλής των «αδιάφθορων» Ελλάδας και Ρωσίας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στο Μαρούσι.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, συνάντηση του επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστράτηγου Alexander Makarov, με το διευθυντή της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ταξίαρχο Αναστάσιο Αναστασάκο, κατά την οποία παρέστησαν αξιωματικοί των δυο υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι η υπηρεσία που ασχολείται με αδικήματα που διαπράττουν αστυνομικοί (όχι γενικά δημόσιοι υπάλληλοι).

Στην συνάντηση, αναπτύχθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που σχετίζονται κυρίως, με τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών αυτών, την εσωτερική διάρθρωση και τη διοικητική τους υπαγωγή, τα νομοθετικά μέτρα που συμβάλλουν στην διασφάλιση της ανεξαρτησίας της λειτουργίας τους και τις μεθόδους έρευνας που εφαρμόζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Επιπλέον, οι δυο αντιπροσωπείες είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις, με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, στον τομέα των ειδικότερων αρμοδιοτήτων τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών.