Πρωτοβουλία αλληλεγγύης καλλιτεχνών για τους πρόσφυγες

«Μαζί τους- η Θεσσαλονίκη για τους πρόσφυγες»


ΕΛΛΑΔΑ
14:37
11/05/2016
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης καλλιτεχνών για τους πρόσφυγες
3
loading

Στους στίχους «Το θέμα είναι τώρα τι λες. Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε. Καλά τη φέραμε τη ζωή μας ως εδώ. Μικροζημίες και μικροκέρδη συμψηφίζοντας» του ποιητή της Θεσσαλονίκης Μανόλη Αναγνωστάκη, «πατούν» καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί και ελεύθεροι επαγγελματίες της πόλης που συγκροτούν μια κίνηση με στόχο την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

«ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ - η Θεσσαλονίκη για τους πρόσφυγες» ονομάζεται η πρωτοβουλία που παρουσιάστηκε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου και στην οποία συμμετέχουν, μέχρι στιγμής, περίπου 100 Θεσσαλονικείς.

Σύμφωνα με τον ποιητή Σταύρο Ζαφειρίου, επειδή «ένα ...ποίημα δεν αρκεί», προγραμματίζονται διάφορες δράσεις και παρεμβάσεις στο κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα του προσφυγικού. Στο πλαίσιο αυτό προσανατολίζονται στη δημιουργία μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, στη διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών για τα 116 προσφυγόπουλα που ζουν στην αποθήκη, στο λιμάνι και συναυλιών στο λιμάνι ή στο στρατόπεδο φιλοξενίας στα Διαβατά με Έλληνες και Άραβες μουσικούς.

«Ιδεώδη μας οι αξίες της ειρήνης, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα ενδιαφέροντος της πρωτοβουλίας, η οποία καλεί τον κόσμο να το συνυπογράψει στη σελίδα της στο Facebook «ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ - η Θεσσαλονίκη για τους πρόσφυγες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Νίκος χασαπης

    Καλλιτέχνες μπουχαχαχαχα χαχαχαχαχα ΧΑΑ αχαχα. Εγω οι καλλιτέχνες που ξέρω πλένονται . Αυτοι?

  2. avatar Τέρμα τα δίφραγκα

    Το κουτόχορτο φάτε το μόνοι σας, καλλιτέχνες της πλάκας.

  3. avatar Κώστας 15

    Λέμε πολύ προπαγάνδα δεν είδα να γίνεται συναυλία και για τους άστεγους Έλληνες μην μασάτε θέλουν να φέρουν και άλλους λαθρομετανάστες γι αυτό η εκδηλώσεις αυτές για να μην αντιδράσετε τους Έλληνες τους έχουν γραμμένους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει