Η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό που είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει με αεροπλάνα φαίνεται πως βαίνει στο τέλος της. Η εικόνα στα αεροδρόμια της χώρας είναι πολύ καλύτερη σήμερα και φαίνεται να ομαλοποιείται, μετά την αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με την κυβέρνηση.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά και κάποιες μικροκαθυστερήσεις που παρατηρούνται δεν οφείλονται στη «λευκή» απεργία των ελεγκτών.

Η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται σταδιακά, από χθες το απόγευμα μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νίκο Σηφουνάκη παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χάρη Τσιόκα.

Στη συνάντηση αυτή επήλθε μια κατ’ αρχήν προσέγγιση των δύο πλευρών σχετικά με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε το υπουργείο για την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του τομέα της αεροναυτιλίας.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και σήμερα.