Για περισσότερο από μία εβδομάδα οι συγγενείς των ασθενών στο Τζάνειο μπάλωναν με πλαστικές σακούλες σκουπιδιών ένα σπασμένο τζάμι σε δωμάτιο της Τρίτης Παθολογικής Κλινικής του Τζάνειου νοσοκομείου, την ώρα που το υπουργείο Υγείας «σκουπίζει» τα αποθεματικά των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου ακριβώς δίπλα στο παράθυρο υπάρχει κρεβάτι με ασθενή και ειδικά στις αρχές της εβδομάδας που φυσούσε το δωμάτιο «έμπαζε». Σύμφωνα με τους συγγενείς των ασθενών οι ίδιοι αλλάζουν τη σακούλα στο τζάμι. Όπως ανέφερε εργαζόμενος της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου τη Μ. Τρίτη έβαλαν χαρτόνι λόγω του αέρα. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως συχνά οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα, για τα οποία καλούντα να επιστρατεύσουν την εφευρετικότητά τους. «Η κάνουλα της χρηματοδότησης έχει κλείσει στο Τζάνειο» λέει.

Όπως επιβεβαίωσαν οι εργαζόμενοι το πρόβλημα του σπασμένου τζαμιού έγινε θέμα τη Μ. Τρίτη και κοινοποιήθηκε στη διοίκηση, η οποία υποστήριξε πώς σήμερα το τζάμι θα έχει αποκατασταθεί.