«Είναι δικαίωμα της κάθε ομάδας να διεκδικεί, αλλά όχι να δημιουργεί πρόβλημα σε άλλες ομάδες», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Γ. Τσιόκας, αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Πρωινό», ο κ. Τσιόκας δήλωσε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχει εξασφαλιστεί η τριετία για την εφαρμογή της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, σημείωσε, ωστόσο, ότι εάν δεν βρεθεί λύση εγκυμονεί ο κίνδυνος η τρόικα να επιβάλει την άμεση εφαρμογή της, χωρίς χρονικό περιθώριο προσαρμογής.

Αναφερόμενος δε στις διεκδικήσεις των βενζινοπωλών και στο ενδεχόμενο κήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων, ο κ. Τσιόκας σημείωσε πως το υπουργείο βρίσκεται σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πρέπει να επιβληθούν ορισμένοι κανόνες ασφαλείας, υπογράμμισε ωστόσο, τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στον μέσο ευρωπαϊκό όρο. «Είμαστε σε συζήτηση και σε καλό δρόμο», πρόσθεσε ο γγ του υπουργείου Μεταφορών.