Έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ηλεκτρονικής Αθηνών, στο Περιστέρι συγκεντρώνονται από το πρωί οι 450 εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι μένουν άνεργοι μετά τη χθεσινή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που την κήρυξε σε κατάσταση πτώχευσης.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ο εργαζόμενος Βαγγέλης Κόικας, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση γιατί μπαίνουν σε καθεστώς ανεργίας και φοβούνται ότι δεν θα λάβουν καν τις αποζημιώσεις τους.

Σημείωσε ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν πληρώθηκαν το προηγούμενο 15νθημερο του μισθού τους, αλλά και το δώρο του Πάσχα.

Τα προβλήματα στην επιχείρηση παρουσιάστηκαν από την έναρξη της κρίσης, το 2010.

Χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 267/13-4-2016 απόφασή του κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης και από σήμερα τα 45 καταστήματα της αλυσίδας θα είναι κλειστά. Η εταιρεία αποδίδει το «λουκέτο» στο γεγονός ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιελάμβανε και νέο τραπεζικό δανεισμό ακυρώθηκε μετά τις δραματικές εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού και την επιβολή των capital controls.

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών είναι οι λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία στο λουκέτο.

Η εταιρία τις τελευταίες εβδομάδες βρισκόταν σε οριακό σημείο, κλείνοντας σημεία πώλησης και προχωρώντας σε εκποιήσεις εμπορευμάτων.