Σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας στην περιοχή περιμετρικά της πλατείας Βικτωρίας υποσχέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε δηλώσεις του από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου υποδέχτηκε την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε ως «πρώτη νίκη» την απομάκρυνση των προσφύγων από τη συγκεκριμένη πλατεία, ενώ προσέθεσε πως θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση βαθμιαία, σε συνεργασία με την αστυνομία και με τις προνοιακές υπηρεσίες του κράτους. «Ως δήμος προσπαθούμε όλες τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει να τις εκπληρώσουμε ισόρροπα: προασπιζόμενοι, πρώτα απ΄ όλα τα συμφέροντα και την κανονικότητα της πόλης, αλλά και επιτελώντας το καθήκον μας σύμφωνα με τους ορισμούς του διεθνούς δικαίου για την προστασία των προσφύγων», τόνισε.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τον χώρο στον Ελαιώνα ως δομή-πρότυπο και επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας Δήμου- Πολιτείας – Περιφέρειας, διότι όπως εξήγησε «μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα τέτοιας εμβέλειας και να περάσουμε και αυτή τη δοκιμασία όσο γίνεται πιο δημιουργικά για όλους».