Στη διαβεβαίωση ότι «έως το τέλος της βδομάδας θα καταβληθούν τα επιδόματα των νεφροπαθών του Δεκεμβρίου» προέβη ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος. Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας σημείωσε ότι τα χρήματα υπάρχουν από τις αρχές Ιανουαρίου στα ταμεία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αλλά η καθυστέρηση καταβολής τους οφείλεται στον επίτροπο Οικονομικών που ελέγχει και εγκρίνει τις δαπάνες της αυτοδιοίκησης.

Η μη καταβολή αποζημιώσεως που αφορά τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους επαγγελματίες. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπίρος οι ιδιοκτήτες των αστικών ΚΤΕΛ προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι η Περιφέρεια αδίκως ανέθεσε ορισμένα δρομολόγια στους ιδιοκτήτες Υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προσφυγή στη δικαιοσύνη έχει ως αποτέλεσμα ο επίτροπος να μπλοκάρει όλες τις εγκρίσεις δαπανών που αφορούν το μεταφορικό έργο για το 2015 έως ότου υπάρξει τελική απόφαση. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια υπουργεία και αναζητείται φόρμουλα που θα προσφέρει τη δυνατότητα να πληρωθεί το μεταφορικό έργο και να μείνουν σε εκκρεμότητα μόνο τα δρομολόγια που έχουν προσβληθεί δικαστικά.

Στη συνέντευξή του στους δημοσιογράφους, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε και στις επικρίσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση για ανεκπλήρωτα έργα του ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη περίοδος αφορά την προηγούμενη αρχή της Περιφέρειας. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της περιφερειακής αρχής ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού του φράγματος Τριανταφυλλιάς, ενός έργου που θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ και που με την ολοκλήρωση του αναμένεται να αλλάξει η εικόνα του φλωρινιώτικου κάμπου.