To Παλάτσο Μποργκέζε στο κέντρο της Φλωρεντίας, άνοιξε τις πύλες του το περασμένο Σάββατο για να υποδεχτεί την Ελληνίδα ζωγράφο Γεωργία Κοκκίνη, στην οποία απονεμήθηκε το «Διεθνές Βραβείο Leonardo Da Vinci».

Η επιτροπή του βραβείου επέλεξε την Ελληνίδα ζωγράφο, ανάμεσα σε εκατοντάδες ζωγράφους απ’ όλο τον κόσμο, που μετείχαν τον περασμένο Νοέμβριο στην έκθεση «L’ Art en Capital», η οποία διεξήχθη στο Grand Palais, του Παρισιού.

Η Γεωργία Κοκκίνη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου άρχισε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής κοντά σε γνωστούς ζωγράφους της εποχής. Το 1974 εγκαταστάθηκε στην Ρώμη, όπου παρακολούθησε μαθήματα ιαπωνικής ζωγραφικής. Έπειτα από παραμονή λίγων ετών στη Ν. Αμερική, επέστρεψε στην Ιταλία και συνεργάστηκε με διάσημους Ιταλούς αρχιτέκτονες, ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, ζωγραφίζοντας αναγεννησιακά σχέδια σε μετάξι. Τα επόμενα χρόνια, σπούδασε στη σχολή Διακοσμητικών Τεχνών S.Giacomo της Ρώμης, ζωγραφίζοντας κοντά στους καθηγητές Λουίτζι Μπρούνο και Μαρτσέλο Ριντόλφι.

Μελέτησε την τέχνη της ακουαρέλας κοντά στον διάσημο Ισπανό ακουαρελίστα Pedro Cano, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε ατομικές και συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις. Επέστρεψε στην Αθήνα και εργάστηκε κοντά στη ζωγράφο Ράνια Καπελιάρη, ανανεώνοντας έτσι την εικαστική της έκφραση.

Έργα της υπάρχουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και σε αρκετά μουσεία της Ιταλίας.