Αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές εντοπίστηκαν στη Σαντορίνη

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων


ΕΛΛΑΔΑ
22:04
24/07/2015
Αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές εντοπίστηκαν στη Σαντορίνη
5
loading

Αδήλωτες φορολογικές μηχανές αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε τουριστικά νησιά της χώρας. Μετά τη Μύκονο, αυτή τη φορά, στη Σαντορίνη διαπιστώθηκε η ύπαρξη αδήλωτης φορολογικής ταμειακής μηχανής από προμηθευτή επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης. Επίσης, σε ελέγχους στις 22 και 23 Ιουλίου κατασχέθηκαν από τη ΔΟΥ Θήρας, ακόμα δύο φορολογικές ταμειακές μηχανές, οι οποίες βρέθηκαν να μην έχουν δηλωθεί από επιχειρήσεις κλάδου λιανικού εμπορίου και εστίασης.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου έτους 2015 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σημειώνεται ότι και πρόσφατα σε έλεγχο που είχε πραγματοποιηθεί στη Μύκονο είχε διαπιστωθεί επιχείρηση (ξενοδοχειακή μονάδα) που έκοβε αποδείξεις από δύο αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές που διατηρούσε.

Το φαινόμενο απασχολεί τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καθώς εκτιμάται ότι προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Για αυτό και έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο ελέγχων για αδήλωτες ταμειακές μηχανές στα νησιά και στους άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Σημειώνεται ότι σήμερα στα τουριστικά νησιά ο ΦΠΑ είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Από 1 Οκτωβρίου όμως, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε στη Βουλή, το καθεστώς στα νησιά θα εναρμονισθεί με την υπόλοιπη χώρα. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η αύξηση του ΦΠΑ, ιδιαίτερα στον κλάδο της εστίασης στο 23% από 13% σήμερα, σε συνδυασμό με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, θα αυξήσει τον κίνδυνο μεγαλύτερων απωλειών στα έσοδα από το φόρο αυτόν στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς το κίνητρο της φοροδιαφυγής θα είναι μεγαλύτερο. Γι’ αυτό και αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι προς την κατεύθυνση αυτή.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar giannis alex

  Να υποχρεωθούν όλες οι επιχειρήσεις, καταστήματα κλπ να έχουν μηχανήματα για πληρωμή και με κάρτες .

 2. avatar panta xamenos

  tosa xronia loipon pezane to [...] tous apo eforia meria

 3. avatar babiς

  Όταν το αδίκημα είναι εξ αμελείας, να συγχωρείται. Όταν όμως είναι από πρόθεση να σε ξεσκίσουν στις ποινές και τα πρόστιμα!!

  1. avatar foten

   Παίρνω δεύτερη ταμειακή μηχανή για να νομίζει ο πελάτης ότι πήρε την απόδειξη του δεν είναι αμέλεια.

 4. avatar michalis our

  kliste tous ta magazia,mono etsi tha simorfothoun

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει