Την τελευταία του εκδήλωση πραγματοποίησε χθες το δημοτικό Σχολείο Λιμνών μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να βάλει λουκέτο, επειδή ο αριθμός των μαθητών της επόμενης χρονιάς μειώθηκε. \

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το 1935 φοιτούσαν στο σχολείο 117 μαθητές, το 1960 υπήρχαν 75 παιδιά και το 1970 οι μαθητές έφταναν τους 49 ενώ το 2011 ήσαν μόνο 8 μαθητές!

«Απόψε η αυλαία θα κλείσει οριστικά. Το κουδούνι του σχολειού μας σήμερα χτύπησε για τελευταία φορά. Θύμα και αυτό που περίφημου μνημονίου και των δύσκολων ωρών που περνάει η Ελλάδα μας» είπε η πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιμνών Ζαχαρούλα Λεμπιδάκη. Ευχαρίστησε τον «τελευταίο» δάσκαλο του Σχολείου Χαράλαμπο Τσιώτη για τα έξι χρόνια διδασκαλίας στους μαθητές των Λιμνών και είπε ότι δυστυχώς έτυχε σε εκείνον ο κλήρος για να παραδώσει το κλειδί του σχολείου στο Δήμαρχο.

Οι μικροί μαθητές αποχαιρέτισαν τη σχολική χρονιά απαγγέλλοντας ένα ποιηματάκι που είχε σαν θέμα το κλείσιμο του σχολείου. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών πλακετών και δώρων έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών πλακετών και δώρων

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών πλακετών και δώρων που είχε ετοιμάσει ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών και ο δήμος Αγίου Νικολάου τα οποία απένειμε ο δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης στο δάσκαλο του χωριού Χαράλαμπο Τσιώτη.

Το Σεπτέμβριο του 1856 έπληξε την Κρήτη ένας φοβερός σεισμός, ο οποίος είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις πόλεις και στα χωριά. Τότε, ένας μεγάλος βράχος κατρακύλησε από την πλαγιά της Αγίας Φωτεινής και σαν από θαύμα σταμάτησε πάνω από το χωριό. Οι κάτοικοι αφού έσπασαν τον βράχο, μετέφεραν με κάρα τις πέτρες και έχτισαν το σχολείο των Λιμνών το 1857!

Πηγή: cretalive.gr