Δύο νέα και άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα για την ανακούφιση των ασφαλισμένων επαγγελματιών, των οποίων οι επιχειρήσεις υπέστησαν ζημίες εξαιτίας των έργων κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης, προωθεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Την εξαγγελία έκανε ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γεράσιμος Βουδούρης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε τη Δευτέρα, στα γραφεία της εταιρίας της Αττικό Μετρό, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το πρώτο μέτρο, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες, αφού προσκομίσουν βεβαίωση/πιστοποίηση από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από την οποία θα προκύπτει η ζημία που έχουν υποστεί, θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ασφαλιστική κλίμακα προς τα κάτω, για δύο χρόνια, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να αποπληρώσουν τη διαφορά που προκύπτει, χωρίς επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις.

Το δεύτερο μέτρο που ανακοίνωσε ο διοικητής του ΟΑΕΕ είναι το πάγωμα της εισφοράς ασφαλίστρων για δύο χρόνια και η δυνατότητα της εν συνεχεία αποπληρωμής τους, χωρίς να υπάρξουν επιβαρύνσεις με επιπλέον οικονομικές εισφορές.

Ο κ. Βουδούρης πρότεινε, επίσης, τη συμμετοχή της επιχείρησης Αττικό Μετρό Θεσσαλονίκης στην οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων με την ανάληψη μέρους των ασφαλιστικών τους εισφορών.