Ηπειρωτικό εμφύλιο φαίνεται ότι θα προκαλέσει στο μέλλον, στο εγγύς ή στο απώτερο, η επιμονή των Ιωαννίνων στο να μην μετατραπεί ο Χ.Υ.Τ.Α Ελληνικού σε Χ.Υ.Τ.Υ, όπως άλλωστε λέει και η πολιτική δέσμευση την οποία απέσπασαν οι κάτοικοι προκειμένου να επιτρέψουν την εκτέλεση εργασιών για Χ.Υ.Τ.Α. Οι πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης των δύο άλλων ενοτήτων διαμηνύουν πως δεν θα επιτρέψουν οι κάτοικοι των δικών τους ενοτήτων, να διαμοιραστούν τα υπολείμματα των Ιωαννίνων σε Άρτα και Θεσπρωτία. Την ίδια ώρα βλέπουν με καχυποψία την προσθήκη νέων θέσεων για εργοστάσιο στα όρια του δήμου Ιωαννίνων.

Την ίδια καχυποψία έδειξε κι ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, όταν μέσα στο Δ.Σ μίλησε ευθέως για μεθοδεύσεις προκειμένου να κατασκευαστεί στα Γιάννενα μόνο το εργοστάσιο.

Το Δ.Σ Ζηρού ενοχλημένο επίσης που δεν εισακούστηκε η απόφασή του για εξαίρεση των περιοχών σε Ζερβό και Γαλατά αποφάσισε να στείλει έγγραφη διαμαρτυρία και ως προς τούτο και ως προς την υποψία για την ξαφνική εμφάνιση θέσεων του δήμου Ιωαννίνων από την επιτροπή επίβλεψης της Περιφέρειας.

Πηγή: epiruspost.gr