Πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% στη Νέα Φιλαδέλφεια και ταυτόχρονη αύξηση στη Χαλκηδόνα κατά 5,2% θα καταθέσει η δημοτική αρχή του νέου ενοποιημένου δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στο προσεχές Δ.Σ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η εξής:

Η Δημοτική Αρχή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο εισηγείται τα νέα επίπεδα των Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού στις δύο Δημοτικές Ενότητες, της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, που θα ισχύουν για το έτος 2011.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις παρακάτω παραμέτρους:

Α) Την υποχρεωτική εξίσωση των Δημοτικών Τελών των δύο Δημοτικών Ενοτήτων, της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, μέχρι το 2012, που απορρέει σύμφωνα με τις επιταγές του αυτοδιοικητικού νόμου του «Καλλικράτη» (αρ.πρωτ. 74300/28-12-2010 αρ. 45 Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.).

Β) Την αύξηση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών της καθαριότητας και του φωτισμού, όπως το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος των καυσίμων (πολλαπλάσια του ρυθμού του πληθωρισμού).

Γ) Τα κοινωνικά άδικα επίπεδα των Δημοτικών Τελών στη δημοτική ενότητα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Δ) Την ορθολογική πολιτική της τελευταίας Δημοτικής Αρχής του πρώην Δήμου Νέας Χαλκηδόνας, με αυξήσεις των Δημοτικών Τελών στα επίπεδα του πληθωρισμού.

Ε) Τη διατήρηση του επιπέδου ποιότητας των υπαρχουσών παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού προς τους δημότες της ενιαίας πόλης μας.

η Δημοτική Αρχή εισηγείται μείωση 20% των κοινωνικά άδικων Δημοτικών Τελών της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Φιλαδέλφειας και εφαρμόζοντας την ορθολογική προσέγγιση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας εισηγείται ανατίμηση των Δημοτικών Τελών της συγκεκριμένης ενότητας κατά το ελάχιστο δυνατό ποσοστό, 5,2%, δηλαδή όσο το ποσοστό του πληθωρισμού.

ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2011


ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Για τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Φιλαδέλφειας, τα Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού θα μειωθούν κατά 20%.

Συγκεκριμένα:

Για Κατοικίες:
Από €1,93/τ.μ. θα μειωθούν στο €1,55/τ.μ. (μείωση €38/έτος για οικία 100 τ.μ.)

Για Εμπορικούς και κοινόχρηστους χώρους:
Από €6,76/τ.μ. θα μειωθούν στα €5,4/τ.μ. (μείωση €136/έτος για κατάστημα 100 τ.μ.)

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ

Στη Δημοτική ενότητα της Νέας Φιλαδέλφειας, τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια, τα τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού αυξήθηκαν κατά 87 %. Συγκεκριμένα:

Για Κατοικίες:

Από €1,05/τ.μ. αυξήθηκαν στο €1,93/τ.μ. (αύξηση €92 για οικία 100 τ.μ.)

Για Εμπορικούς και κοινόχρηστους χώρους:

Από €3,68/τ.μ. αυξήθηκαν στα €6,76/τ.μ. (αύξηση €308/έτος για κατάστημα 100 τ.μ.)


ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Για τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Χαλκηδόνας, τα Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού θα ανατιμηθούν κατά 5,2%, τηρώντας την τακτική των προηγούμενων χρόνων, αυξάνοντας τα Δημοτικά Τέλη στα όρια του πληθωρισμού, που αποτελεί και την ελάχιστη δυνατή αύξηση, δεδομένου της πολλαπλάσιας αύξησης του κόστους των υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού (κόστος ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων).

Για Κατοικίες:

Από €1,35/τ.μ. θα ανατιμηθούν στο €1,42/τ.μ. (ανατίμηση €7/έτος για οικία 100 τ.μ.)

Για Εμπορικούς και κοινόχρηστους χώρους:

Από €4,01/τ.μ. θα ανατιμηθούν στα €4,22/τ.μ. (ανατίμηση €21/έτος για κατάστημα 100 τ.μ.)

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ

Στη Δημοτική ενότητα της Νέας Χαλκηδόνας τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια, τα τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού αυξήθηκαν κατά 16%. Συγκεκριμένα:

Για Κατοικίες:

Από €1,16/τ.μ. αυξήθηκαν στο €1,35/τ.μ. (αύξηση €19 για οικία 100 τ.μ.)

Για Εμπορικούς και κοινόχρηστους χώρους:

Από €3,47/τ.μ. αυξήθηκαν στα €4,01/τ.μ. (αύξηση €54/έτος για κατάστημα 100 τ.μ.)