Μαθητές στο πλοίο της γραμμής περιμένουν να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Ίου, όταν η κυλιόμενη σκάλα ενεργοποιείται χωρίς προειδοποίηση. Οι μαθητές χάνουν την ισορροπία τους, πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον, ενώ αρχίζουν να ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά. Από το ατύχημα στη σχολική εκδρομή τραυματίστηκαν έξι μαθητές.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο «Alpha», το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, φαίνεται μια μαθήτρια να έχει τραυματιστεί, ενώ κάποιοι συμμαθητές της προσπαθούν να τη βοηθήσουν και κάποιοι άλλοι τρέχουν πανικόβλητοι.

«Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο πανικόβλητη, ότι ενώ ήταν στις σκάλες του πλοίου ξαφνικά ξεκίνησε η κύλιση στις σκάλες. Έπεσε κάτω ένα κορίτσι, του έπιασε τα μαλλιά… Μου λέει η κόρη μου ότι είχε πάρα πολλά αίματα», ανέφερε μητέρα μιας μαθήτριας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Οι μαθητές ξεκίνησαν από τη Σαντορίνη για ημερήσια εκδρομή στην Ίο. Σύμφωνα με την καταγγελία, την ώρα της αποβίβασης η σκάλα ξεκίνησε να λειτουργεί, ενώ στο σημείο δεν υπήρχε κάποιο μέλος του πληρώματος.

«Δεν υπήρχε κανένα μέλος του πληρώματος κοντά στη σκάλα, για να καθοδηγήσει τα παιδιά, για να προσέχει, εάν υπήρχε μπουτόν ασφαλείας, το οποίο δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί. Προσπάθησαν οι καθηγητές να σταματήσουν, αλλά δεν είναι γνώστες της κατάστασης. Ποιος ήταν υπεύθυνος; Πώς ενεργοποιήθηκε η σκάλα;», κατήγγειλε ο διευθυντής του γυμνασίου, Μανώλης Καραμολέγκος.

Η 14χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Άλλοι πέντε μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο του νησιού, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Από την πλευρά της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανέφερε πως δεν ενημερώθηκε για τον τραυματισμό της 14χρονης εξαρχής: «Εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε ότι μια μαθήτρια από το γκρουπ της σχολικής εκδρομής είχε υποστεί μικροτραυματισμό κατά την αποβίβασή της, στο κλιμακοστάσιο του πλοίου. Λυπούμαστε βαθύτατα για το ατυχές συμβάν και ευχόμαστε ύστερα και από τη διαβεβαίωση του γιατρού την επιτυχή συνέχεια της εκδρομής».