Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσει αύριο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, σε συμπληρωματική πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συνολικού ποσού 669.438,00 ευρώ, σε δικαιούχους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή και δεν είχαν λάβει τη σχετική αποζημίωση με τις πρώτες πληρωμές, κατόπιν των επικαιροποιημένων στοιχείων για τις πληγείσες-επιλέξιμες επιχειρήσεις από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανωτέρω καταβολή αφορά σε:

  • δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 και
  • δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023.

Έως τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί οι ακόλουθες πληρωμές:

α. Την Παρασκευή, 10/11/2023, εγκρίθηκε ποσό, ύψους 1.540.608,00 ευρώ, αποζημίωσης ειδικού σκοπού για συνολικά 4.528 πληρωμές σε δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023 και σε δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες για τον μήνα Σεπτέμβριο 2023.

β. Την Παρασκευή, 17/11/2023, εγκρίθηκε ποσό, ύψους 957.216,00 ευρώ, για συνολικά 2.153 πληρωμές εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες για τον μήνα Οκτώβριο 2023.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση το υπουργέιο Εργασίας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε με την ολοκλήρωση των αυτοψιών να λαμβάνει επικαιροποιημένα στοιχεία για τις πληγείσες-επιλέξιμες επιχειρήσεις, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πληρωμή της αποζημίωσης (αναδρομικά) για τους μήνες που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που έχουν στη φάση αυτή χαρακτηριστεί ως μη επιλέξιμες. Οι πληρωμές των δικαιούχων εργαζομένων πραγματοποιούνται τμηματικά, ανάλογα με τη ροή στοιχείων από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.