«Η καταστροφή που έχουμε υποστεί είναι ολέθρια, είναι πρωτοφανής. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό» λέει ο Ηλίας Παπαδογιάννης και μας δείχνει μία από τις πρώτες του κάμερες που γέμισαν λάσπες και καταστράφηκαν. Δεν ήταν στο εξοχικό του στο Δομοκό την ώρα που η κακοκαιρία Daniel «χτύπησε» την περιοχή αλλά το Σάββατο (9/9) που μπήκε στο σπίτι αντίκρισε όλα τα έπιπλα, τις ηλεκτρικές συσκευές και τα προσωπικά του αντικείμενα βουτηγμένα στη λάσπη.

Δομοκός, Αποστολή Newsbeast

Όπως μαρτυρούν τα σημάδια που άφησε το χώμα στους τοίχους το νερό ξεπέρασε τα 1,8 μέτρα στο εσωτερικό του σπιτιού. Το μένος της νεροποντής πήρε αντικείμενα που είχε στο πίσω μέρος της κατοικίας και τα μετέφερε στην είσοδό της ενώ ξερίζωσε ακόμη και την καγκελόπορτα.

Σε απόσταση λίγων μέτρων από το εξοχικό του Ηλία Παπαδογιάννη βρίσκεται ο σιδηροδρομικός σταθμός του Δομοκού ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές όχι μόνο στις κτηριακές του υποδομές αλλά και στις γραμμές του που έσπασαν.

Οι ζημιές που υπέστησαν οι σιδηροδρομικές γραμμές στον σταθμό του Δομοκού

«Και άλλη φορά πλημμυρίσαμε αλλά αυτό είναι άνω ποταμών. Δεν μπορεί να το φανταστεί ο νους του ανθρώπου» επισημαίνει στην κάμερα του Newsbeast.

«Το νερό έφτασε στα 1,8 μέτρα» τονίζει και με δάκρυα στα μάτια μας αποκαλύπτει ότι είχε ως όνειρο της ζωής του να κάνει το δικό του μουσείο φωτογραφίας και να εκθέτει τα τόσο πολύτιμα αντικείμενα που μάζεψε όλα αυτά τα χρόνια από το μεγάλο του πάθος.

«Αυτό δεν ξέρω εάν θα γίνει τώρα» τονίζει επισημαίνοντας πως ο εξοπλισμός του καταστράφηκε από τα λασπόνερα που γέμισε το σπίτι του.

«Δεν το ήξερε ούτε η οικογένειά μου, δεν το ξέρανε τα παιδιά μου» λέει για το μεγάλο του όνειρο ο Ηλίας Παπαδογιάννης ο οποίος είναι συνταξιούχος φωτογράφος και ξεσπά σε λυγμούς.

Ο Ηλίας Παπαδογιάννης ξεφυλλίζει παλιά άλμπουμ που καταστράφηκαν

«Κάτι θα ξαναφτιάξουμε θα τα καταφέρουμε»

Εκφράζοντας όμως τη θλίψη του για τους ανθρώπους που χάθηκαν λέει πως το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία. «Κάτι θα ξαναφτιάξουμε θα τα καταφέρουμε» σημειώνει.

«Συγγνώμη για τη συγκίνηση αλλά όταν βλέπεις τους κόπους σου να πηγαίνουν στράφι…» συμπληρώνει και δείχνοντας τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές που είχε στο σπίτι του μας εξηγεί: «Πάνε καταστράφηκαν όλα».

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast από τις ζημιές στον Δοκομό