Μπορείτε να βρείτε συμβουλές μαγειρικής, hacks και κόλπα σε όλο το διαδίκτυο, από τους δημιουργούς του TikTok και του Instagram, ακόμα και από τους φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας.

Αλλά πώς ξέρετε ποιες συμβουλές να εμπιστευτείτε; Αν μια συμβουλή βρίσκεται στις σημειώσεις συνταγής σε ένα blog μαγειρικής είναι αξιόπιστη; Το eatthis.com λύνει κάποιες από τις βασικές σας απορίες, μέσα από πέντε βασικές συμβουλές μαγειρικής που οι σεφ τονίζουν ότι δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόσετε.

Μην πλένετε το κοτόπουλο (ή οποιοδήποτε πουλερικό) πριν το μαγείρεμα

Γυναίκα που πλένει κοτόπουλο

Το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα φαίνεται να μην λειτουργεί και τόσο σύμφωνα με τη σεφ Daniel Kenney, από το εστιατόριο Clink του ξενοδοχείου Liberty Hotel. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ίδια, και όσα αναφέρει το eatthis.com, «Το πλύσιμο του κοτόπουλου δεν σκοτώνει κανένα βακτήριο και μπορεί στην πραγματικότητα να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και να εξαπλώσει τα βακτήρια στην κουζίνα σας. Επίσης, θα υγρανθεί η επιδερμίδα του, με αποτέλεσμα να μην είναι καλά τραγανή όταν το μαγειρέψετε».

Μην μαγειρεύετε το κρέας κατευθείαν από το ψυγείο

Ωμό κρέας στο ψυγείο

«Θα πρέπει πάντα να το αφήνετε να μαλακώσει (να ξεκουραστεί πάνω σε μια σανίδα κοπής ή ένα πιάτο) για τουλάχιστον 10 έως 15 λεπτά πριν το μαγείρεμα, στην περίπτωση που θέλετε να επιτύχετε ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα», συμβουλεύει ο σεφ Robert Sisca, από το The Banks Fish House.

Μην πιέζετε το μπιφτέκι στη σχάρα

Σεφ που ψήνει μπιφτέκια

Δεν πρέπει ποτέ να πιέζετε ένα μπιφτέκι ενώ βρίσκεται πάνω από μια πηγή θερμότητας, καθώς οι χυμοί που το κρατούν κατάλληλα ζουμερό θα τρέξουν κυριολεκτικά από το κρέας. «Ένας απλός τρόπος για να διατηρήσετε τους χυμούς στο μπιφτέκι σας και, επίσης, να μειώσετε το χρόνο ψησίματος θα ήταν να σχηματίσετε το μπιφτέκι σε ένα πιο λεπτό μπιφτέκι πριν το τοποθετήσετε στη σχάρα» τονίζει ο σεφ Daniel Kenney, επίσης, από το εστιατόριο Clink στο Liberty Hotel.

Μην συνθλίβετε το σκόρδο σας

Σεφ που λιώνσει σκόρδο

Ο σεφ Ryan Smith, από το Lazy Susan Tapas Bar σας παρακινεί να είστε προσεκτικοί με το σκόρδο κατά τη διάρκεια της μαγειρικής. «Είχα έναν Sous Chef που επέμενε να χτυπάει όλο το σκόρδο πριν το κόψει για να “απελευθερώσει το λάδι του”. Και προς τιμήν του, πολλοί σεφ μου έχουν πει το ίδιο. Το μόνο που πραγματικά κάνει είναι να καταστρέφει το μαχαίρι σας και να παίρνει διπλάσιο χρόνο. Καλύτερα ρίξτε το στον επεξεργαστή τροφίμων και είστε έτοιμοι».

Μην προσθέτετε αλάτι στη μαρινάδα σας

Μαρινάδα για κοτόπουλο

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλοί μάγειρες είναι να προσθέτουν αλάτι στη μαρινάδα, ενώ μαρινάρουν οποιεσδήποτε πρωτεΐνες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. «Το αλάτι είναι ένα απο-υγραντικό στη φυσική του κατάσταση και αν προσθέσετε επιπλέον αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική εξαγωγή των γεύσεων με αποτέλεσμα το ξηρό κρέας ή θαλασσινά», τονίζει ο σεφ Suraj «Sunny» Chopra, από το Rebel’s Guild του ξενοδοχείου The Revere Hotel.