Υλικά

  • 400 γρ. ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 2 πιπεριές κόκκινες, χοντροκομμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγα κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • 2 κ. σ. τυρί ρικότα
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Ψωμί, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Βάλτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ένα ταψί, ανακατέψτε με το λάδι και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 3
Προσθέστε το σκόρδο και το θυμάρι και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
Βήμα 4
Απομακρύνετε το σκόρδο και το θυμάρι και ρίξτε τα λαχανικά σε ένα μπλέντερ.
Βήμα 5
Προσθέστε το ξύδι, ρίξτε λίγο νερό (αναλόγως τη συνοχή που επιθυμείτε να έχει η σούπα σας) και χτυπήστε στο μπλέντερ.
Βήμα 6
Σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας τυρί ρικότα, λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και ψωμί.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.