Υλικά

  • 350 γρ. πατάτες
  • 375 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 125 γρ. τυρί μπρι ή καμαμπέρ, σε φέτες
  • Πράσινη σαλάτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς, ωστόσο, να λιώνουν. Αφήστε να κρυώσουν και κόψτε σε φέτες.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 3
Απλώστε τη ζύμη για την πίτα σε ένα ταψί.
Βήμα 4
Κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια απλώστε την υπόλοιπη πάνω στη ζύμη.
Βήμα 5
Στρώστε τις πατάτες, αλατίστε και προσθέστε, το ζαμπόν και το τυρί πάνω από τη μισή ζύμη.
Βήμα 6
Καλύψτε με το άλλο μισό της ζύμης και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να σφραγίσετε τις άκρες.
Βήμα 7
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος που κρατήσατε στην άκρη με λίγο νερό και στη συνέχεια βουρτσίστε όλη τη ζύμη.
Βήμα 8
Τρυπήστε σε όλο το μήκος με ένα πιρούνι και ψήστε για 35-40 λεπτά.
Βήμα 9
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε με σαλάτα, αν θέλετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.