Υλικά

  • 1 συσκευασία πένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 συσκευασία σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. βότκα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα λουκάνικα.
  3. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και προσθέστε το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά.
  4. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ροδίσει το σκόρδο.
  5. Προσθέστε τις ντομάτες και το αλάτι και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια ρίξτε την βότκα και την κρέμα γάλακτος, μειώστε την θερμότητα στο χαμηλό και αφήστε να πάρει μία βράση.
  7. Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατέψτε και αφήστε για 1 λεπτό στη φωτιά με την σάλτσα.
  8. Ρίξτε το φρέσκο μαϊντανό, ανακατέψτε και σερβίρετε.