Υλικά

  • 1 συσκευασία πένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 συσκευασία σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. βότκα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα λουκάνικα.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και προσθέστε το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά.
Βήμα 4
Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ροδίσει το σκόρδο.
Βήμα 5
Προσθέστε τις ντομάτες και το αλάτι και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
Βήμα 6
Στη συνέχεια ρίξτε την βότκα και την κρέμα γάλακτος, μειώστε την θερμότητα στο χαμηλό και αφήστε να πάρει μία βράση.
Βήμα 7
Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατέψτε και αφήστε για 1 λεπτό στη φωτιά με την σάλτσα.
Βήμα 8
Ρίξτε το φρέσκο μαϊντανό, ανακατέψτε και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.