Υλικά

Το σοτάρισμα παραμένει από τους δημοφιλέστερους τρόπους μαγειρέματος, καθώς είναι γρήγορος, εύκολος και αποδίδει πεντανόστιμα πιάτα κρεατικών και λαχανικών. Το σοτάρισμα αναφέρεται στο τηγάνισμα του φαγητού σε υψηλή θερμότητα με μικρές ποσότητες λίπους, όπως εξηγεί ο παγκοσμίου φήμης σεφ Thomas Keller, κάτι που το κάνει ιδανικό για τρόφιμα που χρειάζονται σύντομο μαγείρεμα, όπως τα λαχανικά, το στήθος του κοτόπουλου, αλλά και μικρά κομμάτια κόκκινου κρέατος. Καθώς το σοτάρισμα είναι πολύ γρήγορο, είναι σημαντικό να είναι ψιλοκομμένα τα τρόφιμα, ομοιόμορφα τεμαχισμένα και όσο γίνεται πιο στεγνά. Αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου πριν μπουν στο τηγάνι. Ο σεφ Keller σοτάρει πάντα σε λάδι με υψηλό σημείου καπνού, όπως το κραμβέλαιο, ενώ ο Γκόρντον Ράμσεϊ προτιμά το λίπος πάπιας όταν σοτάρει μανιτάρια. Οι 4 συμβουλές του Keller για άψογο σοτάρισμα

Σιγουρευτείτε ότι το τηγάνι είναι αρκετά ζεστό πριν προσθέσετε το λάδι. Χρησιμοποιείστε ελάχιστη ποσότητα λίπους για το σοτάρισμα. Τόσο ώστε να λαδωθεί μόνο ο πάτος. Αποφύγετε το πολύ ανακάτεμα για να αποκτήσουν τα φαγητά τη χαρακτηριστική καραμελωμένη όψη. Μην παραγεμίζετε το τηγάνι, γιατί αυτό θα κάνει το φαγητό να μη ροδίσει.