Υλικά

Οι περισσότερες συνταγές θέλουν -και σωστά- το βούτυρο να μην είναι παγωμένο, καλώντας μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσουμε. Εμείς όμως τις περισσότερες φορές δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Τι κάνουμε; Η μαγειρική σοφία είναι εδώ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Όπως μας λέει το αμερικανικό ινστιτούτο Good Housekeeping, που το κάνει όλη την ώρα στην κουζίνα του, την παρτίδα σώζει το γυαλί. Οτιδήποτε γυάλινο, από ένα μεγάλο ποτήρι ως και ένα βαζάκι, κάνει. Αυτό που κάνουμε είναι να το γεμίσουμε με ζεστό νερό (όχι πολύ καυτό, για να μη σπάσει) και να το αφήσουμε για μερικές στιγμές. Χύνουμε κατόπιν το νερό και καπακώνουμε το κομμάτι του βουτύρου αναποδογυρίζοντας το ποτήρι! Πέντε λεπτά μετά, το βούτυρο είναι στην ιδανική θερμοκρασία περιβάλλοντος…