Ο έξυπνος τρόπος να φέρεις γρήγορα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Όταν το επιτάσσει η συνταγή, εσύ όμως δεν έχεις χρόνο για χάσιμο


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
23:05
21/06/2020
3
loading

Οι περισσότερες συνταγές θέλουν -και σωστά- το βούτυρο να μην είναι παγωμένο, καλώντας μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Εμείς όμως τις περισσότερες φορές δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Τι κάνουμε;

Η μαγειρική σοφία είναι εδώ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Όπως μας λέει το αμερικανικό ινστιτούτο Good Housekeeping, που το κάνει όλη την ώρα στην κουζίνα του, την παρτίδα σώζει το γυαλί.

Οτιδήποτε γυάλινο, από ένα μεγάλο ποτήρι ως και ένα βαζάκι, κάνει. Αυτό που κάνουμε είναι να το γεμίσουμε με ζεστό νερό (όχι πολύ καυτό, για να μη σπάσει) και να το αφήσουμε για μερικές στιγμές.

Χύνουμε κατόπιν το νερό και καπακώνουμε το κομμάτι του βουτύρου αναποδογυρίζοντας το ποτήρι! Πέντε λεπτά μετά, το βούτυρο είναι στην ιδανική θερμοκρασία περιβάλλοντος...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Ρε παιδιά, μαργαρίνη λέγεται…

    όχι βούτυρο. Το βούτυρο γίνεται από γάλα. Η μαργαρίνη από λάδι.

  2. avatar Μεθυσμενα μπισκοτα

    Ετοιμάζεται μιά ζύμη με 200γρ αλεύρι 100γρ βούτυρο λυωμενο 3 κουταλιές ζάχαρη 3 κουταλιές άσπρο κρασί αρετσινωτο .Την ανοίγεται σε φύλλο πάχους 1 εκατ και σαυτη κοβετε μπισκότα .Βουτυρωνετε μιά λαμαρίνα φούρνου τη ραντιζετε ελαφρά με αλεύρι και τοποθετείται τα μπισκότα .Τα αλειφετε με χτυπημένο αυγό και τα ψηνετε σε ζεστό φούρνο για 5-10 λεπτά .

    1. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

      Ευχαριστώ, από ένα μεθυσμένο μπισκοτάκι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει