Υλικά

Όσο καλός μάγειρας κι αν είσαι, δεν μπορείς αναμφίβολα να τα ξέρεις όλα. Γι’ αυτό και το περιοδικό Business Insider απευθύνθηκε σε επαγγελματίες σεφ για να μάθουμε μικρά μυστικά της τέχνης τους. Και μιλώντας για θαλασσινά, ένας από τους εκλεκτότερους μεζέδες είναι τα μύδια και τα στρείδια. Τι συμβουλεύουν οι σεφ; Να τα μουλιάζουμε σε μια λεκάνη με νερό με μερικές κουταλιές αλεύρι. Κι αυτό γιατί τα μαλάκια θα ανοίξουν το όστρακό τους για να φάνε το αλεύρι, αποβάλλοντας έτσι άμμο και βρομιές που κρύβονται στο εσωτερικό τους. Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, τα αφήνουμε μέσα στο νερό για 30 λεπτά πριν τα μαγειρέψουμε…