Υλικά

  • 2 κ. σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ. σ. ταχίνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • 420 γρ. ρεβίθια κονσέρβα (ή βρασμένα)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 420 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπλέντερ τοποθετείστε το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 2
Προσθέστε τα ρεβίθια και το ελαιόλαδο και χτυπήστε ξανά.
Βήμα 3
Στη συνέχεια ρίξτε στο μπλέντερ την κολοκύθα, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και πάλι το μείγμα.
Βήμα 4
Τοποθετείστε σε ένα σκεύος με καπάκι και αφήστε στο ψυγείο για, τουλάχιστον, 2 ώρες.
Βήμα 5
Τοποθετείστε σε ένα μπολ, γαρνίρετε με πάπρικα και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.