Υλικά

  • 2 κ. σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ. σ. ταχίνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • 420 γρ. ρεβίθια κονσέρβα (ή βρασμένα)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 420 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπλέντερ τοποθετείστε το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Προσθέστε τα ρεβίθια και το ελαιόλαδο και χτυπήστε ξανά.
  3. Στη συνέχεια ρίξτε στο μπλέντερ την κολοκύθα, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και πάλι το μείγμα.
  4. Τοποθετείστε σε ένα σκεύος με καπάκι και αφήστε στο ψυγείο για, τουλάχιστον, 2 ώρες.
  5. Τοποθετείστε σε ένα μπολ, γαρνίρετε με πάπρικα και σερβίρετε.