Υλικά

  • 6 φλ. τσαγιού τριμμένο καρότο
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού σταφίδες
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι
  • 2 κ. γλ. βανίλια
  • 1 φλ. τσαγιού πολτοποιημένο ανανά
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ τοποθετείστε τα καρότα και την καστανή ζάχαρη, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη για μία ώρα περίπου και στη συνέχεια προσθέστε και τις σταφίδες.
Βήμα 2
Προθερμάνετε τον φούρνο στου 175 βαθμούς και αλείψτε την φόρμα του κέικ με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια και τον ανανά και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Αναμείξτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα και ρίξτε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 5
Τέλος, προσθέστε το μείγμα με τα καρότα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Βήμα 6
Ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και καλύψτε προαιρετικά με κρέμα τυριού.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.