Υλικά

  • 6 μικρά καρβελάκια (4 έως 5 εκατοστά σε διάμετρο)
  • 6 μεγάλα αβγά
  • 6 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος
  • 6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ρυθμίζετε την σχάρα στη μέση του φούρνου.
Βήμα 2
Κόβετε τα καπάκια των καρβελιών περίπου 2 εκ. Αφαιρείτε την ψίχα από μέσα και αφήνετε 2 εκ πάχος στα καρβελάκια.
Βήμα 3
Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με μια στρωμένη λαδόκολλα.
Βήμα 4
Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατεύετε με σύρμα τα ασπράδια μαζί με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5
Γεμίζετε με το μείγμα τις φωλιές των καρβελιών και από πάνω ρίχνετε σε κάθε καρβέλι τον κρόκο αβγού.
Βήμα 6
Πασπαλίζετε με ½ κουταλάκι φρέσκο κρεμμυδάκι και ½ κουταλάκι μαϊντανό.
Βήμα 7
Ψήνετε για 10 λεπτά με αντιστάσεις.
Βήμα 8
Βγάζετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και βάζετε ξανά στο φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.