Υλικά

  • 4 πατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια ή ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση

  1. Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μπαστουνάκια ή ροδέλες. Βάζετε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας να κάψει.
  3. Πλένετε τις πατάτες και έτσι όπως είναι βρεγμένες τις αραδιάζετε (την μία δίπλα στην άλλη μέσα στο τηγάνι). Οι πατάτες με αυτό τον τρόπο ψήνονται σαν να είναι στη χόβολη.
  4. Χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο από τις τηγανητές, όμως πρέπει να τις έχετε συνεχώς στο νου για να μην αρπάξουν.
  5. Όταν ψηθούν, τις βγάζετε σε μια πιατέλα και τις πασπαλίζετε αν θέλετε με μπόλικη ρίγανη και αλάτι.