Υλικά

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, είναι σημαντικό η θερμοκρασία των αυγών που θα βάψουμε να είναι δωματίου. Όποτε βγάζοντάς τα από το ψυγείο περιμένουμε λίγο και δεν τα ρίχνουμε απευθείας σε νερό που βράζει. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να σπάσουν κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
  2. Έπειτα, πρέπει να φροντίσουμε για όσο το δυνατόν καλύτερο πλύσιμο πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία. «Λεκέδες» που μπορεί και να μη φαίνονται στην επιφάνεια του τσοφλιού θα εμποδίσουν το χρώμα να σταθεροποιηθεί.
  3. Το ξύδι, θα κάνει πιο λαμπερά τα βαμμένα αυγά. Μπορούμε να προσθέσουμε έως και μια κούπα ξυδιού σε περίπου 2 λίτρα νερό για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
  4. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πιο έντονο χρώμα μπορεί να εξασφαλίσει και ο χρόνος που θα αφήσουμε τα αυγά μέσα στη βαφή. Το τελευταίο βεβαία μπορεί να γίνει μόνο όταν η διαδικασία γίνεται με φυσικές βαφές. Σε περιπτώσεις τεχνητών, ακολουθούμε τις οδηγίες και το χρόνο που γράφουν οι οδηγίες.
  5. Τέλος, αφού τα στεγνώσουμε, αφήνοντάς τα σε μια λαδόκολλα, μπορούμε να τα περάσουμε με ένα χαρτί ή ύφασμα στο οποίο έχουμε βάλει λάδι για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.