Υλικά
- 1 συσκευασία ζύμη για πίτσα εμπορίου ή σπιτική ζύμη πίτσας
 - 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
 - 4 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
 - 1 φύλλο δάφνης
 - 2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μυρωδικών
 - Αλατοπίπερο
 - 1 κονσέρβα φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
 - Μια μέτρια ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
 - 1/4 κούπας ελιές, χωρίς κουκούτσι
 
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε τη ζύμη από τη συσκευασία της και την απλώνετε σε αλευρωμένο πάγκο. Βάζετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί. ,
 - Ανοίγετε τη ζύμη με τα χέρια, φροντίζοντας να ανοίξει καλά προς όλες τις επιφάνειες. Έπειτα μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί με τη λαδόκολλα και αφήνετε στην άκρη.
 - Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το μείγμα μυρωδικών. Αλατοπιπερώστε.
 - Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια με το καπάκι μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
 - Αφού μαλακώσουν τα κρεμμύδια απλώστε τα πάνω στη ζύμη και βάλτε από πάνω λεπτές φέτες ντομάτας. Βάλτε τα φιλέτα αντζούγιες σε ένα πλέγμα και πασπαλίστε με τις ελιές. Αλατοπιπερώστε.
 - Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 15 λεπτά και ψήστε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.