Υλικά

  • 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα στα τέσσερα
  • 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό
  • 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα ψαριού
  • 1/3 φλ. τσαγιού ξύδι ρυζιού
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ. σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ. γλ. ηλιέλαιο
  • 2 φρέσκες πιπεριές jalapeno, χωρίς σπόρους και κομμένες σε φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα φιστίκια
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Φρέσκα κλαδάκια κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε την καστανή ζάχαρη, το νερό, τη σάλτσα ψαριού, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί πλήρως η καστανή ζάχαρη, περίπου 1 λεπτό. Αφήστε στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ρίξτε 1/3 φλιτζανιού από το μείγμα καστανής ζάχαρης πάνω από το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα καστανής ζάχαρης να αποκτήσει σιροπιαστή υφή, 6 έως 7 λεπτά.
  4. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα καστανής ζάχαρης και μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να μην είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό του, περίπου 5 λεπτά.
  5. Προσθέστε τα φιστίκια, τις πιπεριές jalapenos και το φρέσκο κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά.
  6. Γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.