Υλικά
- 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα στα τέσσερα
- 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό
- 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα ψαριού
- 1/3 φλ. τσαγιού ξύδι ρυζιού
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ. σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- 1 κ. γλ. ηλιέλαιο
- 2 φρέσκες πιπεριές jalapeno, χωρίς σπόρους και κομμένες σε φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα φιστίκια
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Φρέσκα κλαδάκια κόλιανδρου, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Χτυπήστε την καστανή ζάχαρη, το νερό, τη σάλτσα ψαριού, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί πλήρως η καστανή ζάχαρη, περίπου 1 λεπτό. Αφήστε στην άκρη.
- Ζεστάνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι.
- Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ρίξτε 1/3 φλιτζανιού από το μείγμα καστανής ζάχαρης πάνω από το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα καστανής ζάχαρης να αποκτήσει σιροπιαστή υφή, 6 έως 7 λεπτά.
- Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα καστανής ζάχαρης και μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να μην είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό του, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τα φιστίκια, τις πιπεριές jalapenos και το φρέσκο κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά.
- Γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.