Ο Νουριέλ Ρουμπινί που είναι γνωστός με το παρατσούκλι Dr Doom, μίλησε για την κρίση που βιώνει η τράπεζα Credit Suisse και δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος, ενώ τόνισε πως η κατάσταση παραπέμπει στη κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

Ο διακεκριμένος οικονομολόγος έκανε ανάρτηση στο Twitter, με αφορμή σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg και σημείωσε τα εξής:

«Όπως επεσήμανα στη συνέντευξή μου στο Bloomberg TV σήμερα το πρωί, η κρίση της Credit Suisse είναι μια “στιγμή Lehman” για τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές. “Πολύ μεγάλη για να αποτύχει και πολύ μεγάλη για να σωθεί”. Δεν είναι καν σαφές ποιες είναι οι διάφορες μη πραγματοποιημένες ζημίες τους από τίτλους και άλλα περιουσιακά στοιχεία».

Επίσης, στη συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα τόνισε πως χρειάζεται άμεση κρατική παρέμβαση στις αγορές, καθώς εδώ και ένα χρόνο υπάρχει σημαντική κρίση, όσο «κι αν ορισμένοι αρνούνται το γεγονός».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πληθωρισμός, οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και το γεγονός ότι τράπεζες στρέφονται σε κρυπτονομίσματα, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές πιθανότητες η κρίση να γιγαντωθεί.