Δέκα χρόνια επιτυχημένης εμπορικής λειτουργίας, ως μέλος του Ομίλου Cosmote, γιόρτασε η AMC, θυγατρική της εταιρία στην Αλβανία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη δεκαετή πορεία της, η AMC κατάφερε όχι μόνο να κατακτήσει αλλά και να διατηρήσει την πρώτη θέση στην αγορά, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό και τις ρυθμιστικές πιέσεις.

Η AMC ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία το 1996, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιήθηκε στην Αλβανία. Έχοντας σημειώσει επιτυχημένη πορεία ισχυρών επιδόσεων, σήμερα η AMC κατέχει κυρίαρχο μερίδιο αγοράς, με την πελατειακή της βάση να έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.

Το 2009, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 145,7 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο κερδοφορίας EBITDA της AMC άγγιξε το 57,7%. Η αλβανική θυγατρική της COSMOTE επενδύει σταθερά στη βελτιστοποίηση του τηλεπικοινωνιακού της δικτύου, το οποίο σήμερα παρέχει 99,8% πληθυσμιακή και 89,8% γεωγραφική κάλυψη. Πρόσφατα, η εταιρεία διέθεσε το iPhone 4 στην αλβανική αγορά.

Από τον Απρίλιο του 2009, η COSMOTE ενίσχυσε τη συμμετοχή της στην AMC σε 95%, εξαγοράζοντας ποσοστό 12,6%, κυριότητας του Αλβανικού Δημοσίου.