Η εταιρία Danone Nutricia Greece αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της στην Ελληνική αγορά θέλοντας να κάνει ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα με απόλυτο στόχο την ικανοποίηση των καταναλωτών της. Για το λόγο αυτό, ανακοινώνει ότι ακολουθώντας την παγκόσμια στρατηγική της εταιρίας υπό το σύνθημα «νέα επoχή Danone», θα αναλάβει την εμπορία και διανομή των Γαλακτοκομικών & Φυτικών προϊόντων της Danone σε Ελλάδα και Κύπρο, επιπλέον των προϊόντων βρεφικής και ειδικής διατροφής που ήδη διαχειρίζεται.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την εταιρία Danone, η οποία προχώρησε σε μια παγκόσμια αναδιοργάνωση, επενδύοντας στις τοπικές αγορές και στην Ελλάδα, με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση όλων των κατηγοριών και καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των καταναλωτών και πελατών.

Περισσότερα για τη συγκεκριμένη κίνηση, τις ευεργετικές συνέπειες της για την αγορά εργασίας, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια τη εταιρείας δίνει σε μία αποκλειστική συνέντευξη με το Newsbeast, o Country Manager Ελλάδος της Danone, Σίμος Λουμούμαρης.

Μιλήστε μας για την αξία των προϊόντων της Danone. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα τους για τους καταναλωτές ειδικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό; 

Η αποστολή της Danone είναι να προσφέρει υγεία μέσω των προϊόντων της. Αυτό από μόνο του είναι ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Εμείς στη Danone Ελλάδος θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή, θέτοντας ως στόχο την κάλυψη των αναγκών του και τη δημιουργία νέων, πιο βιώσιμων διατροφικών συνηθειών μέσα από τα προϊόντα και την επικοινωνία μας.

Ποια είναι τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για την Ελληνική Αγορά; 

Στόχος της Danone στην Ελλάδα είναι η δυναμική ανάπτυξη, η οποία θα προέλθει από το πολύ καλό momentum στο οποίο βρίσκονται οι κατηγορίες μας, αλλά και από τη «δύναμη» των μαρκών μας, όπως η φυτική διατροφή στην οποία το Alpro ήταν πρωτοπόρος, τα γαλακτοκομικά προϊόντα με λειτουργικά οφέλη για το πεπτικό, των οποίο το Activia είναι συνώνυμο ή η εξειδικευμένη διατροφή για τους ενήλικες με το Fortimel, κλπ. Ταυτόχρονα, στα σχέδιά μας είναι οι αποδοτικότερες επενδύσεις πόρων και η προσήλωση στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των καταναλωτών μας. Ήδη έχουμε ανακοινώσει επενδύσεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε δαπάνες marketing και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ποιος θα λέγατε ότι είναι ο κύριος στόχος που έχετε θέσει; Και τι χρονικά όρια έχετε θέσει για την επίτευξή του;

Όπως προανέφερα, στόχος μας είναι η δυναμική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ήδη η νέα εταιρεία με τη διευρυμένη δραστηριότητα, δηλαδή την εμπορία και διανομή των Φυτικών & Γαλακτοκομικών προϊόντων της Danone σε Ελλάδα και Κύπρο, επιπλέον των προϊόντων βρεφικής και ειδικής διατροφής που ήδη διαχειρίζεται,  εκτιμάται ότι θα έχει κύκλο εργασιών σε ετήσια βάση μεγαλύτερη των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Η εκτίμηση είναι για διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης την επόμενη τριετία.

Τι αλλάζει στον τρόπο λειτουργίας της Danone σήμερα σε σχέση με παλαιότερα, στην Ελληνική αγορά

Ακολουθώντας την παγκόσμια αναδιοργάνωση που σκοπό έχει να ενισχύσει τις τοπικές αγορές, η Danone Nutricia Ελλάδος αναλαμβάνει, από την 1η Ιουνίου 2022, την εμπορία και διανομή των Φυτικών & Γαλακτοκομικών προϊόντων της Danone σε Ελλάδα και Κύπρο, επιπλέον των προϊόντων βρεφικής και ειδικής διατροφής που ήδη διαχειρίζεται. Σε ό,τι αφορά στο επιχειρησιακό μοντέλο της εταιρίας, θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών της εταιρείας μας, κάποιοι θα εξυπηρετούνται απευθείας από εμάς, ενώ οι υπόλοιποι πελάτες θα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται ως προς τα Γαλακτοκομικά και Φυτικά προϊόντα από τον τρέχοντα διανομέα μας (Leader S.A.). Οι παραπάνω αλλαγές δεν αφορούν στα προϊόντα βρεφικής και ειδικής διατροφής της εταιρείας μας.

Μιλήστε μας λίγο για το σύνθημα «νέα εποχή Danone». Τι είναι αυτό που πρεσβεύει; 

Το σύνθημα «Νέα Εποχή Danone» στην Ελλάδα αναφέρεται σε αυτήν ακριβώς την ιστορική στιγμή που οι κατηγορίες της βρεφικής και ειδικής διατροφής ενηλίκων, αλλά και των γαλακτοκομικών και φυτικών προϊόντων ενοποιούνται κάτω από μία εταιρεία. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Danone στην Ελλάδα που συμβαίνει αυτό και είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε ως χώρα, στις παγκόσμιες αλλαγές που πραγματοποιεί η εταιρία Danone, μένοντας, περισσότερο από ποτέ, προσηλωμένοι στην αποστολή της εταιρίας να προσφέρει υγεία μέσω των προϊόντων της.

Ποια είναι η θέση και η αξία του ανθρώπινου δυναμικού για την επιχείρηση;

Είναι η κινητήριος δύναμη της εταιρείας μας. Βασική μας δέσμευση είναι να παρέχουμε  στους εργαζόμενους μας ένα αξιοκρατικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στο οποίο να μπορούν να αναπτυχθούν ως επαγγελματίες, αλλά και ως άνθρωποι. Μάλιστα, με αφορμή αυτή την αλλαγή θα επενδύσουμε σε ανθρώπινο δυναμικό δημιουργώντας περίπου 20 νέες θέσεις εργασίας στο τμήμα των πωλήσεων, του marketing, της εφοδιαστικής αλυσίδας, κλπ.

Η Nutricia GREECE έχει ενταχθεί στο Diversity Charter Greece με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας. Μιλήστε μας λίγο για την αξία αυτής της πρωτοβουλίας αλλά και πώς αυτό αντικατοπτρίζεται μέσα από τις επερχόμενες προσλήψεις σε σημαντικές θέσεις της εταιρείας;

Με την υπογραφή της «χάρτας διαφορετικότητας» και συμμετέχοντας στις δράσεις και πρωτοβουλίες του Οργανισμού στην Ελλάδα, η εταιρεία επιβεβαιώνει έμπρακτα την προσήλωσή της στον σεβασμό, την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, χωρίς αποκλεισμούς ή διακρίσεις. Όλα τα χρόνια δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά, η DANONE Nutricia εφαρμόζει αυστηρή πολιτική για την καταπολέμηση της παρενόχλησης και των διακρίσεων στον εργασιακό χώρο, μέσω της ανώνυμης γραμμής καταγγελιών που είναι διαθέσιμη για όλο το προσωπικό της. Επιπρόσθετα, προάγει την ισότητα και την παροχή ίσων ευκαιριών σε γυναίκες και άνδρες, με το συνολικό ποσοστό των εργαζομένων της να βρίσκεται σε ισορροπία και το ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις να είναι εξίσου εξισορροπημένο. Έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη λαμβάνουν, επίσης, οι νέοι γονείς – γυναίκες και άνδρες -, καθώς και οι εργαζόμενοι φροντιστές ηλικιωμένων μελών της οικογένειάς τους, μέσω της εφαρμογής ειδικών πολιτικών στήριξης, εξαλείφοντας με αυτόν τον τρόπο τον αποκλεισμό τους.  Αυτές οι αξίες και πρωτοβουλίες διέπουν τον τρόπο λειτουργία μας για τους υπάρχοντες εργαζομένους, αλλά και για όσους νέους υποδεχτούμε «στην οικογένεια» της Danone Nutricia.