Ευρεία σύσκεψη για τα ενεργειακά έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Ανάπτυξης Αγροτικης Αναπτυξης υπό τον πρωθυπουργό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο θέμα της επιδότησης στα καύσιμα, το λεγόμενο και Fuel Pass 2 και είπε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος. Όπως τόνισε, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου και η εξειδίκευση θα γίνει στις 3 το μεσημέρι από τον υπουργό Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά. «Προχωρά η σφράγιση πρατηρίων που εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα. Οι μέρες σφράγισης ανάλογα με την ποσότητα των καυσίμων θα είναι από 10 έως 90 ημέρες. Σε κάθε πρατήριο θα μπαίνει ταινία.

Με τις τιμές να καλπάζουν τα μέτρα στήριξης αποτελούν μονόδρομο για την κυβέρνηση όχι μόνο για να φύγει το βάρος από τους πολίτες αλλά και γιατί οδεύουμε στην καρδιά της καλοκαιρινής σεζόν.

To πακέτο των μέτρων στήριξης το οποίο θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ (130 εκατομμύρια ήταν το πρώτο πακέτο) θα αφορά και περισσότερους πολίτες καθώς θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει»

Ειδικότερα όσον αφορά στα μέτρα στήριξης στον τομέα των καυσίμων οι συζητήσεις έχουν οδηγήσει στα εξής:

Το νέο fuel pass θα έχει διάρκεια τριών μηνών από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Βέβαιο θεωρείται ότι το ποσό της επιδότησης θα ανέβει και οι τελευταίες πληροφορίες το ορίζουν 40 έως 60 ευρώ για το τρίμηνο από 30 έως 50 ευρώ που είναι σήμερα.

Όσον αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια, για το fuel pass η ψαλίδα ανοίγει και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αφορά όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ.

Η πολύ επιτυχημένη παρέμβαση όσον αφορά στο diesel κίνησης θα συνεχιστεί επίσης με την επιδότηση να δίνεται στην αντλία και επίσης θα είναι κατά τι υψηλότερη από αυτή που δίνεται σήμερα.