Στην εταιρεία Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου καταλήγει το ιστορικό κτήριο στην Πατησίων που στέγαζε το Μινιόν. Στον διαγωνισμό που «έτρεχε» τον τελευταίο μήνα η Dimand σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε την μεγαλύτερη πρόταση η οποία ξεπέρασε τα 25 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά μέσα στο 2021, ενώ υπήρξαν 5 δεσμευτικές προσφορές για το 10όροφο κτίριο με συνολική επιφάνεια 20.000 τ.μ.

Το συγκεκριμένο κτίριο είχε αποτιμηθεί στα 25 εκατ. ευρώ και αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της Folli Follie και έχει δοθεί από την εταιρεία ως εγγύηση για την ενδιάμεση χρηματοδότηση, αλλά και τη στήριξη των ομολογιούχων στο σχέδιο εξυγίανσης.

Το Μινιόν στην Πατησίων

Η ιστορία του Μινιόν

Το Μινιόν δέσποζε στη γωνία των οδών Πατησίων και Βερανζέρου στην Αθήνα, κοντά στην Πλατεία Ομονοίας και από τη δεκαετία του 50΄ το μικρό περίπτερο που ίδρυσε στα μέσα του 1930 ο Γιάννης Γεωργακάς, γινόταν σταδιακά ένα μεγάλο πολυκατάστημα με πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό.

Το πολυκατάστημα είχε καταστραφεί από την πυρκαγιά του Δεκέμβρη του 1980, επαναλειτούργησε τρία χρόνια αργότερα και κρατικοποιήθηκε. Το 1991 περιήλθε ξανά στα χέρια του Γεωργακά.

Μετά το 1998 και τη διακοπή λειτουργίας, το Μινιόν αποκτήθηκε από την Elmec Sports, με στόχο να ανακαινίσει το κτίριο και να λειτουργήσει ξανά ως κατάστημα, ενώ με την πώληση της Elmec στον όμιλο Folli Follie, το κατάστημα πέρασε στην Folli Follie Holdings S.A.