Για την επαναλειτουργία των καταστημάτων που άνοιξαν εκ νέου σήμερα μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (18/1) ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Όλοι καταλάβαμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να διατηρήσουμε ανοικτή την οικονομία και το λιανεμπόριο. Δεν πρέπει να το χάσομε. Κρίμα να κλωτσήσουμε την ευκαιρία της επανεκκίνησης. Πρέπει να είμαστε ανοικτοί, να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες και να κρατήσουμε χαμηλά τη νόσο. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα όλων μας» σημείωσε στο Mega.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, η μετάβαση στο κατάστημα γίνεται με sms στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Εξήγησε μάλιστα πως το χρονικό όριο στις μετακινήσεις έγινε επειδή «δεν θέλουμε υπερτοπικές μετακινήσεις».

Παράλληλα, προέτρεψε τους καταναλωτές, να μη συνωστιστούν στα καταστήματα. «Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και με διευρυμένο ωράριο» είπε. Τόνισε ακόμα, ότι όπου «χρειαστεί να παρέμβουμε και να κλείσουμε αγορές θα το κάνουμε».

Τέλος, δήλωσε πως εάν σε μια περιοχή παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα, θα μπει λουκέτο στη συγκεκριμένη αγορά και όχι συνολικά.