Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισέρχεται σήμερα στην Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής το νέο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, μόλις μια ημέρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την εκπλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Κύπρου.

Το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ενώ ο Επίτροπος Όλι Ρεν έχει στείλει σαφή προειδοποίηση προς την Κύπρο, ότι δεν παρατείνεται το χρονοδιάγραμμα της 5ης Μαρτίου και αν δεν ψηφισθεί το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αποδεσμευθεί η επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης.

Το νομοσχέδιο έχει τεθεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ενώ στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Στυλιανίδη, στο νέο νομοσχέδιο ενσωματώνονται όσες των τροποποιήσεων είχαν συζητηθεί με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και για τις οποίες είχε δώσει την συγκατάθεση του ο Υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται πάντως πως ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων και Συμμαχία Πολιτών θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.