Απογοητευμένοι οι έμποροι από την κίνηση της αγοράς την Κυριακή 5 Μαΐου

Μόνο το 1% των επιχειρηματιών δήλωσε πολύ ικανοποιημένο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:09
07/05/2019
Απογοητευμένοι οι έμποροι από την κίνηση της αγοράς την Κυριακή 5 Μαΐου
7
loading

Απογοητευμένοι από την αγοραστική κίνηση την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 δηλώνουν 3 στους 4 εμπόρους, στην ειδική έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ.

Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε δείγμα 250 επιχειρήσεων, εφαρμόζοντας στρωματοποιημένη δειγματοληψία σε δύο στάδια, σε εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συνοψίζονται στα εξής τέσσερα σημεία:

1. H πλειονότητα των επιχειρήσεων (75%) δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένη από τον κύκλο εργασιών της Κυριακής. Μόνο το 7% των επιχειρηματιών δήλωσε αρκετά ικανοποιημένο και μόλις 1% πολύ ικανοποιημένο.

2. Σε σύγκριση με τον τζίρο μιας καθημερινής ημέρας, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (84%) δήλωσε ότι ο τζίρος της Κυριακής ήταν μικρότερος και μόλις το 2% ότι ήταν μεγαλύτερος.

3. Παρόμοια ήταν τα ευρήματα σε σύγκριση με τον τζίρο του Σαββάτου, καθώς το 87% των εμπόρων σημείωσε ότι ο τζίρος της Κυριακής ήταν χαμηλότερος και μόλις το 3% ότι ήταν υψηλότερος.

4. Σε ποσοστό 67% οι έμποροι υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα των Κυριακών δεν έχει συμβάλει καθόλου στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar SARANTIS

  Χρόνος υπάρχει, χρήμα δεν υπάρχει για να ψωνίσουμε. Όλη μέρα και νύχτα να είναι ανοικτά, αν δεν υπάρχει μία, τζίρος δεν πρόκειται να γίνει.

 2. avatar Μστ

  Άμα είναι απογοητευμένοι οι έμποροι να μην ανοίγουν τις κυριάκες...τουλάχιστον αυτές τις κυριακές οι εργαζόμενοι να μπορούν να διασκεδάσουν και να δουλέψουν έστω οι καφετέριες και οι ταβέρνες...διαφορετικά δε θα δουλέψει κανείς.!!

  1. avatar Ανθρωπιστής Αλληλέγγυος

   Και γιατί να είναι ανοιχτές οι ταβέρνες και οι καφετέριες; Για να διασκεδάζουμε εις βάρος του εργαζόμενου; Τι ρατσισμός είναι αυτός.
   Μάλιστα... της Κυριακές να μην δουλεύει τίποτα.
   Και όταν λέμε τίποτα εννοούμε ούτε η ΔΕΗ ούτε η ΕΥΔΑΠ ούτε ΜΜΜ ούτε κανείς.
   Και πόλεμος να γίνει θα τους πούμε ότι είμαστε κλειστά.
   Όποιος θέλει από Δευτέρα.

 3. avatar Ο αντικονομας

  Σε όλη την Ευρώπη είναι ανοιχτά τα μαγαζιά μέρα νύχτα και όλες τις μέρες του χρόνου.Εδω είμαστε γεμάτοι μονοπώλια, καρτέλ,κλαψες και μιζέρια.

  1. avatar Tzitzis

   Πως φαίνεται ότι δεν έχεις καμία σχέση με την αγορά και το εμπόριο

  2. avatar Τρολλ

   Εσύ δουλεύεις Κυριακή;

   1. avatar Αν δούλευε

    Κυριακή, θα έκανε τέτοιο σχόλιο; Μια ευχή σ' όλους αυτούς: Να δουλεύουν τα παιδιά τους 7 ημέρες την εβδομάδα, με το βασικό!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει