Από 12/1 «Δεν πληρώνω αν δεν πάρω απόδειξη»

Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή για την πάταξη της φοροδιαφυγής


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:51
01/01/2013
Από 12/1 «Δεν πληρώνω αν δεν πάρω απόδειξη»
7
loading

Από τις 12 Ιανουαρίου θα τεθεί σε ισχύ η αγορανομική διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής.

Οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)», ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.

Στην περίπτωση μη ενημέρωσης των καταναλωτών με τον παραπάνω τρόπο, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, εκτός των άλλων κυρώσεων.

Αν οι ίδιοι δεν εκδίδουν παραστατικά, τα ελεγκτικά όργανα θα είναι υποχρεωμένα να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις, καθώς συνιστά φορολογική παράβαση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Samiotis

  πολυ εξυπνο μετρο!!

 2. avatar papetrop

  Και ρωτώ... πώς είναι δυνατόν να γίνει εφαρμογή αυτού του μέτρου? Αν ο καταστηματάρχης μου κόψει απόδειξη κι εγώ ο επιτήδιος την εξαφανίσω/καταστρέψω με οποιονδήποτε τρόπο, άντε αυτός μετά να αποδείξει ότι μου έκοψε απόδειξη!!! Απο την άλλη, αν δεν μου κόψει κι εγώ αρνηθώ να πληρώσω, την κόβει εκ των υστέρων και μου φέρνει και την αστυνομία αν γουστάρει. Νομίζω θα γίνουν τρελά σκηνικά...

  1. avatar Ανετος

   υπάρχει αντίγραφο κάθε φορά που κόβεται απόδειξη..

   1. avatar papetrop

    Άσχετο, γιατί πρώτον ο καταστηματάρχης εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να κόψει την απόδειξη εκ των υστέρων, εφόσον ο πελάτης αρνηθεί να πληρώσει και στην άλλη περίπτωση, όταν ο καταστηματάρχης κόψει εγκαίρως την απόδειξη κι ο πελάτης την καταστρέψει, το αντίγραφο δεν λέει κάτι. Μπορείς να ισχυριστείς ότι ανήκει σε κάποιον άλλον πελάτη.

 3. avatar Βασίλειος ο Β’

  Πρώτα πρέπει να μειώσεις τους φόρους και μετά να πάρεις πιο αυστηρά εισπρακτικά μέτρα.Όπως έκανε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.Δεν γίνεται να αυξάνεις και τους φόρους και την αυστηρότητα.Αυτό οδηγεί σε επανάσταση δυστυχώς.

 4. avatar nikolaos

  αυτό το μέτρο θα εφαρμόζετε και στους δικηγόρους;;μπεεεεεεεε .

  1. avatar nikos xasapis

   . Γιατί βελάζεις?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει