Πρόταση νόμου των Δημοκρατικών για ανανέωση των χαμηλών φορολογικών συντελεστών, για τα πρώτα 250.000 δολάρια του ετήσιου εισοδήματος των αμερικανικών νοικοκυριών υπερψηφίστηκε στην αμερικανική Γερουσία.

Η νίκη των Δημοκρατικών σε μεγάλο βαθμό έχει απλώς και μόνο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αναμένεται να περάσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Η Γερουσία ψήφισε με 51 υπέρ και 48 κατά, το νόμο, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους αυξάνει τους φορολογικούς συντελεστές για εκείνους που κερδίζουν περισσότερα από 250.000 δολάρια το χρόνο. Η κίνηση αυτή θεωρείται από τους Ρεπουμπλικάνους, επιβλαβής για την αύξηση της απασχόλησης.

Μια εναλλακτική λύση των Ρεπουμπλικάνων για την αύξηση των ισχυόντων φορολογικών συντελεστών σε όλα τα επίπεδα των εισοδημάτων απορρίφθηκε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.