Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δυσάρεστες εκπλήξεις για το κοινωνικό μέρισμα

Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:15
05/12/2017
Δυσάρεστες εκπλήξεις για το κοινωνικό μέρισμα
71
loading

Στις 15 Δεκέμβρη έχει δεσμευτεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι θα πιστωθεί το κοινωνικό μέρισμα, ενώ συνεχίζεται για μία εβδομάδα ακόμη η διαδικασία των αιτήσεων στο www.koinonikomerisma.gr.

Παρά τα όσα ειπώθηκαν για αλλαγές οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για το μέρισμα εφόσον έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από άλλον φορολογούμενο στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του έτους 2016. Μάλιστα ακόμη και αν κάποιος δήλωσε για ένα μήνα φιλοξενούμενος χάνει το μέρισμα.

Ειδικά για τους φιλοξενούμενους δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, ωστόσο υπήρξαν κάποιες προσθήκες στο σύστημα που βγάζουν νέους δικαιούχους.

Να σημειωθεί ότι προκάλεσε εντύπωση η αποκάλυψη ότι έγιναν «πονηρές» αιτήσεις που τις εντόπισε το σύστημα για το κοινωνικό μέρισμα και όσοι τις κατέθεσαν θα ενημερωθούν με e-mail.

Σημειώνεται ότι συνολικά 905.440 είναι οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Αυτό όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 202.552. Οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις είναι 444.745. Οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (σ.σ. πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) αριθμούν 482.910.

Τέλος, οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης ανέρχονται σε 62.583.

Στο μεταξύ μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις βρίσκονται οι φορολογούμενοι. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Α.Σ.Π.Ε. επισημαίνει ότι: «Με τον δημοσιευθέντα ν.4501/22-11-2017 αλλά και την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 285835/24-11-2017 Κ.Υ.Α, οι σύντροφοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πιστοί στην αντιπολυτεκνική, αντιδημογραφική και αντιοικογενειακή πολιτική τους, απέκλεισαν της διανομής του κοινωνικού μερίσματος τους πολυτέκνους!!».

Η Α.Σ.Π.Ε. διευκρινίζει, ειδικότερα, ότι στην περίπτωση γ της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 4501/2017 και στην περίπτωση γ της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης, όπου καθορίζονται τα περιουσιακά κριτήρια χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος, προβλέπεται ότι εξαιρούνται από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας, δηλαδή κατέχουν, μεταξύ άλλων, Ι.Χ. αυτοκίνητο άνω των 1.928 κ.εκ. κι ας το είχαν αυτό το αυτοκίνητο έστω και για 1 μήνα το 2016 και μετά ή έκλεισε 10ετία εντός του 2016 ή ακόμη και αν το πούλησαν και δεν το κατέχουν σήμερα.

Εξαιτίας της εξαίρεσης αυτής χιλιάδες πολύτεκνοι οικογενειάρχες που κατέχουν πολυμορφικά Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.928 κ.εκ. όχι επειδή διαβιούν πολυτελώς αλλά επειδή τα έχουν ανάγκη για να μεταφέρουν τα πολλά παιδιά τους, χάνουν το μέρισμα έστω κι να πληρούν όλα τα άλλα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια».

Οι πολύτεκνοι τονίζουν ότι: «Το εν λόγω ποσό του μερίσματος θα κυμαίνεται από 250 ευρώ έως 900 ευρώ και θα δοθεί βάσει εισοδηματικών, περιουσιακών και οικογενειακής καταστάσεως κριτηρίων, όπως ανακοίνωσε. Η απλή διαίρεση των 720 εκ. διά των 3,4 εκ. μας δείχνει ότι αναλογεί στον καθένα από αυτούς τους πολίτες μόλις το ποσό των 212 ευρώ. Τώρα με ποιό τρόπο θα δοθούν σε άλλους 900, 600, 400, 250 ευρώ κλπ. από τα 3,4 εκ. πολιτών, αυτό μόνον οι σοφοί εγκέφαλοι των κυβερνώντων θα μπορούσαν να εξηγήσουν. Συνιστά και παγκόσμια πρωτοτυπία η έννοια του νοικοκυριού και όχι των προστατευομένων τέκνων και μελών της οικογένειας, το οποίο βέβαια είναι και έμμεση παραδοχή της φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας που επέφεραν οι τελευταίες (συγ)Κυβερνήσεις μας.

«Δείγμα της αντιπολυτεκνικής, αντιδημογραφικής και αντιοικογενειακής πολιτικής της Κυβέρνησης αποτελεί και το γεγονός ότι ενώ ορίζει ως κριτήριο των καταθέσεων τις 9.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενες κατά 50% για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας και 25% για κάθε ανήλικο μέλος, αντίθετα στο περιουσιακό κριτήριο θέτει ως όριο τις 120.000 ευρώ, προσαυξανόμενες μόνο κατά 12,5% για κάθε επιπλέον μέλος και μέχρι τις 180.000 ευρώ, δηλαδή μέχρι τρία ανήλικα τέκνα!.. Έτσι και από αυτό το κριτήριο αποκλείει τους πολυτέκνους, αφού μία πολύτεκνη οικογένεια δεν μπορεί να διαμένει σε σπιρτόκουτα» τονίζεται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

71
σχόλια
 1. avatar Γιάννης νεόπτωχος

  Στον τόπο που γεννήθηκε η ένοια της δημοκρατίας, δυστυχώς γεννήθηκε και η ενοια της αδικίας. Οι μάγκες τρώνε-πίνουνε στις πλάτες αυτών που παρακαλάνε να επιζήσουν. Κοινωνικό μέρισμα σήμερα, όπως η κάρτα σίτισης πρίν, που στερήθηκαν άτομα που την είχαν ανάγκη για πλεονάζον εισόδημα μερικών εκατοντάδων ευρώ, την ίδια στιγμή που άλλοι την χρησιμοποιούσαν κανονικά φεύγοντας απο το σούπερ μάρκετ με το καγιέν τους...και οι παπαγάλοι μιλάνε για αριστερή κυβέρνηση....το μόνο που κάνουν είναι να μαγαρίζουν την πραγματική ένοια της αριστερής ιδεολογίας. Ακου αριστερά...χαχαχα..το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

 2. avatar Γιωργος 1

  Να σας πω και εγω σας παρακαλω τον λογο που δεν ειμαι δικαιουχος..Εκανα το λαθος και δηλωσα τα λεφτα που μας υποχρεωσαν να πληρωσουμε στο ιδιωτικο σχολειο του παιδιου μου γιατι ημουν δικαιουχος ΕΣΠΑ αλλα ειπαν οτι δεν καλυπτε ολο το ποσο και ετσι επρεπε να δωσουμε 300€ για να ειναι επαρκης η σιτηση του παιδιου μου..και με εισοδημα 10.450 ανεργη συζηγο χωρις ουτε ενα ευρω εισοδημα απο αλλου καταθεσεις και ενοικιο στο κεφαλι η απαντηση ειναι ΑΡΝΤΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ....ελεος σας παρακαλω δεν ξερω που να το πω δεν τα περιμενα αυτα τα χρηματα αλλα πες μου οχι για αλλο λογο οχι αυτον...μην παιζεις μαζι μας...ΝΤΡΟΠΗ ειναι το εισοδημα ολου του χρονου να ειναι το μηνιατικο ενος πολιτικου και να το στερεις απο εμενα...

 3. avatar Απογνωση

  Ατομο που δουλευει στον ιδιωτικο τομεα και δηλωνει 1500 ευρω το χρονο στην εφορια ενω εχει πραγματικο εισοδημα τουλαχιστον 12000 κοινως δηλαδη φοροφυγας.. παιρνει 600 ευρω ..και εγω με οικογενεια χωρις περιουσια σπίτι και χωρις ιχ με πολλα κυβικα που ειχα την ατυχια να δουλευω δημοσιο και να μη μπορω να φοροδιαφυγω δεν παιρνω ουτε τριχα απο τα λεμονια του Χάχα επειδη εχω 300 ευρω παραπανω απ το οριο.Σαινια της κυβερνησης ευγε ..Ευχομαι τον πονο που νιωθω και τη ψυχολογικη πιεση απ τα δεκαδες προβληματα να τη νιωσετε μια μερα 100 φορες περισσοτερο.

 4. avatar Αγγελινος

  Να μου κοβει ο θεος χρόνια και να δινει μερες στον Τσιπρα.

  1. avatar Ασε μας ρε φίλε

   Ελπίζω να είσαι πάνω από 85 ετών τουλάχιστον....

 5. avatar deadman

  Δικαιούχοι πάκι, αλμπάνια και το κακό συναπάντημα τελικά.
  Μήπως τελικά να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι οι Έλληνες και να τους κάνουμε την χάρη για να μην παιδεύονται να μας εξοντώσουν?
  Να ζήσουν όλοι οι υποστηρικτές της e-α(χ)ριστεράς με τους επενδυτές μπαγκλαντές και λοιπών βαλκανικών χωρών, αφού τους γουστάρουν τόσο.

 6. avatar Ελλαδιστάν

  1.Όσοι δουλεύουν μαύρα, δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο, δεν πληρώνουν στην εφορία, διαθέτουν την ελληνική υπηκοότητα, στέλνουν τα λεφτά έξω και δεν τα κρατάνε εδώ...συνάγεται οτι χρειάζονται βοήθεια και θα πάρουν επίδομα.
  2. Όσοι δεν δουλεύουν μαύρα, έχουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο, πληρώνουν φόρους, είχαν την ελληνική υπηκοότητα, έχουν τα λεφτά τους εδώ (όσα έχουν), συνάγεται ότι δεν χρειάζονται βοήθεια και δεν θα πάρουν επίδομα.
  Βέβαια το Σύνταγμα προβλέπει ότι τα δικαιώματα πρέπει να είναι ανάλογα των υποχρεώσεων, αλλά ποιός τα κοιτάει πιά... (ας μην πούμε για τις κατασχέσεις που προέρχονται από μη ανταποδωτικους φόρους, που οδηγούν κατ' ουσία σε δημεύσεις περιουσιών... πράγμα εξ ορισμού αντισυνταγματικό, αλλά και αυτό ποιός το κοιτάει πιά...)
  Άλλωστε ολα αυτά προέρχονται από βασική αρχή από τον Αριστοτέλη για την αναλογική ισότητα, αν βέβαια θέλουμε να υπάρχει δικαιοσύνη, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς...
  Άλλοι για τα δικαιώματα, και άλλοι για τις υποχρεώσεις.

 7. avatar Ο λύκος

  ......προβλέπεται πόλεμος σε λίγα χρονάκια !!

 8. avatar Κονι

  Μισουν τη χωρα κ τους ελληνες.πετανε ενα ξεροκομματο κ ολα καλα οι [...]

 9. avatar Βορειοηπειρώτης

  ......Σαπίλα σε όλο της το φάσμα !!!!......γελάω και κλαίω για τη κατάντια μας !!

 10. avatar Δημητρης Αντωνιου

  Βρε πρόβατα που ψηφίσατε Όλοι τον Τσίπρα ΜΕ την Εχαρχειωτικη Νεολαία του που τους διόρισε κιόλας άλλα για να μην ξεχνιόμαστε καίνε και κάνα τρόλεϊ το βράδυ.Έχει μαζέψει όλους τους μπαχαλακηδες και έκανε άβατο τα Εξάρχεια.Μ'αρέσει ΣΕ μια φωτογραφία 18 χρονών που κρατάει ένα πανό που γράφει.Κάτω Η χούντα....[...] ΣΕ αψήφησαν τα πρόβατα Γιατί θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα έσκιζε τα μνημόνια,θα έδινες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.Και τι έκανες; Μοιράζεις κάτι ψίχουλα που το ονομασίες Κοινονικο Μέρισμα αφού τα έχεις πάρει ΣΕ φόρους δεκα φορές παραπάνω.ΜΗΝ φοβάσαι.[...] ΚΑΙ η Μακρόνησος να ανοίξει πάλι υπάρχει κόσμος να πάει.Άσε που θα γεμίσει και θα ανοίξει και η Γιαρος.Κορόιδα.Πρόβατα τον ψηφίσατε και τώρα τραβάτε τις κωλοτούμπες σας.Άλλα είναι αργά.[...]και πληρώστε.Και το πιο ωραίο του ψέμα; "Κανένα σπίτι ΣΕ χέρια τραπεζιτη"Αρε αρχίσατε.Αλλά εσύ μη φοβάσαι.Δεν το χρωστάς.Η χούντα στο αγόρασε.[...] εσύ και οι υπόλοιποι πρώην πασοκοι.Ποτέ πια αριστερά, θα πάρετε αυτά που πήρατε και το '49.[...] ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.Το. κεφάλι του Βελουχιώτη θα έπρεπε να κρέμεται ακόμα στην πλατεία των Τρικάλων.ΓΙΑ παραδειγματισμό.Ξεκίνησε ο Ελληνοιταλικος πόλεμος και σεις καθόμασταν στους καναπέδες.Και άλλες πολλές προδοσίες.ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟ.

 11. avatar Ευαγγελος Μαυροειδης

  40 χρόνια μας [...] και δεν λέγατε τίποτα.Ηρθε η ώρα να Μπέι μια τάξη σε αυτό το [...] που έχουν φτιαξει.Δυστυχως για εσάς έτσι είναι πρέπει να μάθετε να ζείτε νοικοκυρές να από εδώ και πέρα.επι Σαμαρά είχα πάρει μέρισμα 980ε δύο παιδιά τότε μετά από 1 χρόνο έμεινα άνεργος και το μέρισμα το είχα πληρώσει στην εφορία 1020.Λοιπον αφήστε να Μπέι μια τάξη σε αυτήν την χώρα.[..]τις γαλαζοπράσινες κυβερνησεις

 12. avatar Μιχάλης ο αγανακτησμενος

  τι άλλο πρέπει να μας κάνει αυτός ο [..] για να ξυπνήσουμε; μήπως τελικά μας αρέσει αυτό που μας κάνει;

 13. avatar Πλούσιος

  Εχω οικογενεια μ ενα παιδακι χωρις σπιτι και περιουσια χωρις καταθεσεις πνιγμενοι στα χρεη και στην ανεχεια και χανουμε το μερισμα για 300 ευρω παραπανω απο το οριο του κυριου Τσιπα πως γινεται να γινω Αθιγγανος,Πακιστανός η Φοροφυγάς για να το πάρω;

  1. avatar KATAKITRINOS

   Χαιρετισμους στον Μιχαλολιακο

  2. avatar criskalts, ο νους

   λες ψεματα.....αν ησουν πραγματικα φτωχος οπως λες θα επαιρνες το μερισμα.....

   1. avatar criskalts

    Εσένα θα στο δώσουμε σε μπουγάτσες
    αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    1. avatar σιλικον βαλει

     και σε σημαιουλες της νδ αν θες κομματοσκυλο που φυλας και υμνεις το μητσοτακεικο και το γαλαζιο μαντρι καθε μερα!
     ουστ τρολι!

    2. avatar σιλικον βαλει

     και εσενα σε ζουρλομανδυες με τη σημαια της αλβανιας σου τσαμισσα!

     1. avatar criskalts

      χεχε

 14. avatar Αντρέα θα λέμε και θα κλαιμε

  Το όλα σωστά ολα

 15. avatar βρέ καμμένε …

  εγκέφαλε το ξανάγραψα αλλά που.......άμα σούρνουμε τα εξ'αμάξης στους αρχιξεύτες αυτό δεν σημαίνει ότι ψηφίζουμε ΚΟΎΛΗ. Αστο αυτό και βρές κάτι άλλο γιατί εσύ και οι όμοιοί σου καταντήσατε γραφικοί αφού αυτά που λές πολυφορέθηκαν και πάλιωσαν την δεκαετία του'80. Ακόμα εκεί είστε?

  1. avatar criskalts, ο νους

   ουστ τρολι!
   ειστε ολοι τρολια ρε!
   μπιστ, εχεις προβλημα: σε εχουν χακαρει δεξια τρολια απο το γαλαζιο μαντρι! μπλοκαρε τα αμεσα!
   ρε τα τρολια....
   αλλα εγω ειμαι εδω και θα κανω τα τρολια να πατησουν κοκκινο χιονι! γιατι με τις ατομικιστικες τους νοοτροπιες
   φτασαμε εδω που φτασαμε......χεχεχε

   1. avatar criskalts

    μπιστ, εχεις προβλημα: η ερρικα ειναι εδω

    1. avatar αθηναις περκα

     το προβλημα με το μυαλο σου το εχεις εσυ 3 χρονια τωρα και δεν το εχεις χωνεψει ακομα.....2018 μπαινουμε σε λιγο και εσυ εκει:
     εμμονη με τη Σαλονικια.....κριμα....ενας ελληνας ακομα λιγοτερος επειδη θα τον βαλουν στο ψυχιατρειο....χεχε

     1. avatar criskalts

      Μίλησαν τα περκόχανα;

 16. avatar ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΓΙΟΡΓΟΣ

  ΟΛΗ ΕΣΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΗΝΗΜΑΤΑ ΗΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΝΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΑΠΟΚΙ ΨΙΦΙΖΕΤΕ ΣΙΡΙΖΑ ΤΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΖΗΤΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΙΦΗΖΟΥΜΕ ΣΙΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΗ ΜΑΣ ΗΜΑΣΤΕ ΑΤΟΜΙΣΤΕ ΣΙΝΦΕΡΟΛΟΓΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣΤΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΓΙΟΡΓΟΣ

  1. avatar criskalts, ο νους

   ουτε το ονομα σου δεν ξερεις να γραφεις σωστα, αγραμματε ελληναρα!
   αντε τραβα στην α΄δημοτικου ρε....αντε...

   1. avatar criskalts

    αχαχαχαχαχαχαχα

  2. avatar criskalts, ο νους

   μαθε ορθογραφια και συντακτικο ευεξαπτε ελληναρα και μετα ελα να μου εχεις και αποψη....αιντε....
   δεν ντρεπεσαι ακομα και οι αλλοδαποι να ξερουν πιο καλα ελληνικα και απο εσενα???!!!
   ΟΥΣΤ τρολι κ εσυ ανορθογραφο!

  3. avatar Καρανικας

   Πως το καταφερες αυτο???????Ουτε το ονομα σου δεν εγραψες σωστα Μηπως εισαι συναδελφος του Καρανικα??????????Πως λοιπον να παμε μπροστα????????????

 17. avatar Singh

  Ζω στην Ελλάδα 20 χρόνια είμαι από την Ινδία Πληρώνω τους φόρους που πρέπει στο ελληνικό κράτος γιατί να μην πάρω το κοινωνικό μέρισμα αφού το δικαιούμαι

  1. avatar criskalts, ο νους

   καλα κανεις και το παιρνεις αγαπη μου απο τη στιγμη που δεν φοροδιαφευγεις!
   οχι σαν κατι ελληναρες υπερπατριωτες , μετρ της φοροδιαφυγης
   και της τεμπελιας
   που θελουν να καθονται και να ζουν με επιδοματα.....αιντε....

   1. avatar criskalts

    αχαχαχαχαχαχαχα

  2. avatar Dr. Sheldon Cooper

   Αν ειναι ετσι οπως τα λες, κανεις δεν εναντιωνεται να το παρεις (και μπραβο σου για τα ελληνικα σου). Με τα γειτονακια σου απο το desh εχουμε ενα θεματακι τωρα τελευταια, που πλακωσαν σαν τις ακριδες.

   1. avatar Singh

    Ευχαριστώ για το σχόλιο Πήγα σχολείο και έχω πάρει και την ελληνική υπηκοότητα

   2. avatar criskalts, ο νους

    οταν οι ελληναρες πλακωσαν μερικες δεκαετιες πριν ,και ξαναπλαωνουν τωρα παλι,
    σαν τις ακριδες τις παρεισακτες
    ως μεταναστες οικονομικοι σε αυστραλια, αμερικη , γερμανια κλπ ηταν καλλιτερα? ε?
    ηταν ανωτερα πλασματα , ε?
    θα πρεπε να ντρεπεσαι τρολι για το ρατσιστικο και βαθυτατα κομπλεξικο σχολιο σου.....ουστ τα τρολια ολα!

    1. avatar criskalts

     Σου αρέσει τι ινδοκάρυδο;

     1. avatar αθηναις περκα

      εσενα σου αρεσουν οι αγιοι σαραντα στους οποιους παραθεριζεις καθε καλοκαιρι, τσαμισσα σιχαμερη, ε?
      αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    2. avatar Dr. Sheldon Cooper

     Εχεις μπερδεψει τη βουρτσα με την π.... Αλλες εποχες, αλλες συγκυριες, αλλες καταστασεις.

     1. avatar criskalts, ο νους

      εσυ εχεις μπερδεψει τους 5 διαφορετικους λογαριασμους σου με τους γραφεις σημερα, αρχιτρολι!
      ΟΥΣΤ ΤΡΟΛΙΑ!

 18. avatar Έλενα Ραφαήλ

  Είμαι π36 ετών και πολύτεκνη μητέρα και για εκατό ευρώ δεν δικαίου με κοινωνικό μέρισμα. Το κράτος που με φορολογεί και το χιλιοπληρωνω με τιμωρεί γιατί έκανα παιδιά. Το μεγαλύτερο είναι δεκατεσσάρων και το μικρότερο τριών μηνών. Δεν πειράζει όμως γιατί εγώ θα κάνω Χριστούγεννα φέτος με την αγάπη των παιδιών μου και θα νιώσω το νόημα των Χριστουγέννων αυτοί όμως τι θα καταλάβουν?????? Έχουν πουλήσει την ψυχή τους την ζωή μου την πατρίδα μου!!! Καλά Χριστούγεννα

 19. avatar Απαράδεκτοι τριακόσιοι τής Βουλής.

  Έλληνες ξυπνήστε.Μας πετούν ένα ξερό κομμάτι ψωμί και εμείς εξαθλιωμένοι τρέχουμε να τό αρπάξουμε. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι γιά τήν κατάντια μας. Πρέπει να ενωθούμε ξανά καί μέ μία γροθιά να τους στείλουμε στήν θέση μας .Και να πάρουμε εμείς τήν εξουσία μέ την μεγάλη τιμωρία τούς να είναι υποχρεωμένοι να ζούν τοίς οικογένειες τους με 500 euro. Όσο γιά το μέρισμα σας παραθέτω ένα προσωπικό παράδειγμα. Εισόδημα 15000 euro νιώθω τυχερός που ακόμα έχω δουλειά. Δάνειο πρώτης κατοικίας δόσεις 8000 ευρώ το χρόνο . Τέκνα 2 ,τό έτερον ήμισυ άνεργο. Αλλά το σύστημα προσθέτει 5000 ευρώ τεκμαρτό εισόδημα επειδή το σπίτι είναι 50-50 άρα έχω εισοδήματα 20000 ευρώ ενώ τό πραγματικό είναι 7000 ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

  1. avatar Μαρια Μαρκετου

   Σωωωωωωπα τωρα το καταλαβατε ο,τι εμεις και μονο εμεις φταιμε για την καταντια μας;;;;;;;;;αλλα ειναι καποια κολλημενα στο μυαλο τετραποδα που δεν μπηκε ακομα μυαλο μετα τα τερατα που εχουν γινει,που πηγαν στις εκλογες του πασοκ και βγαλαν την φωφη,και μολις βγηκε η φωφη πανηγυρικα ηθελε την αλλη μερα να βαλει τον γιωργακη για αντιπροεδρο,αλλα επειδη υπηρξαν αντιδρασεις το πηρε πισω,δεν ξαναακουστηκε οτι τον προοριζει για αντιπροεδρο!!!!!!!!

  2. avatar criskalts, ο νους

   ναι ναι.....ενωστε τωρα οι ελληναρες , των επιδοματων και των παροχων,
   τη γροθια σας και ψηφιστε κουλη και γαλαζιο μαντρι να σας σωσει η βαθυπλουτη ολγα κεφαλογιαννη και οι λοιπες σουπερ
   μνημονιακες υπουργαρες του σαμαρα (κικιλιας, μισελ, αδωνης, μακης κλπ)
   καταντια εν ετει 2017 στο ελλαδισταν.....

   1. avatar criskalts

    αχαχαχαχαχαχαχα

 20. avatar Χρήστος 12

  Ξεφτίλες όλοι........000 δήλωση άνεργος 4 χρόνια τεκμαρτό 8.500€ κ παίρνω 250...Κ το δίνουν σε πακιστανούς Αφγανούς μαύρους γύρους κ Όχι στα παιδιά τ δικά μας....τ φιλοξενούμενος ρε νούμερα...Που ν μείνουν τ παιδιά στο δρόμο?? Εδώ δεν έχουν ν φάνε ξεφτίλες......!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει