Εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η οποία θα συνοδεύεται από πακέτο βοήθειας έκτακτης ανάγκης, προτείνει ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Γερμανίας (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, εάν τα μέτρα που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ψηφιστούν απόψε από την Βουλή των Ελλήνων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild am Sonntag», ο κ. Ντόμπριντ σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση να χρειαστεί να ληφθούν προφυλάξεις, εάν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις υποστηριχθούν ανεπαρκώς ή καθόλου από τους Έλληνες πολιτικούς και εξαιτίας αυτού η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

«Θα πρέπει τότε να πεισθεί η ελληνική κυβέρνηση ότι μια συντεταγμένη αποχώρηση από το ευρώ είναι καλύτερη για τη χώρα από μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση», τονίζει. Πιο συγκεκριμένα, κάνει λόγο για πακέτο έκτακτης βοήθειας, το οποίο θα προβλέπει «κούρεμα» του χρέους και μετά ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας, με τελικό στόχο την επιστροφή της χώρας στο ευρώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.