Η Ελβετία έχει συμμορφωθεί προς τους διεθνείς κανόνες διαφάνειας, ανταποκρινόμενη στην παροχή φορολογικών πληροφοριών μετά την υποβολή σχετικών αιτημάτων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).

Η συνολική αξιολόγηση της Ελβετίας, σύμφωνα με σχετική έκθεση, ήταν ότι «έχει συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό», σημειώνει ο ΟΟΣΑ, «επιβεβαιώνοντας την πρόοδο που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στην κατεύθυνση μεγαλύτερης φορολογικής διαφάνειας και ανταλλαγής πληροφοριών».

Η έκθεση για την Ελβετία ήταν μία από τις δέκα που δημοσιοποίησε το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διαφάνεια και την Ανταλλαγή Πληροφοριών για Φορολογικούς Σκοπούς (Global Forum). Οι εκθέσεις έδειξαν ότι συνεχίζεται η πρόοδος προς την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΟΣΑ.

Το Global Forum εξέτασε τις πρακτικές ανταλλαγής πληροφοριών (στη δεύτερη φάση της σχετικής διαδικασίας) και σε έξι άλλες χώρες, πλην της Ελβετίας, οι πέντε από τις οποίες – Αλβανία, Καμερούν, Γκαμπόν, Πακιστάν και Σενεγάλη – αξιολογήθηκαν ότι «έχουν συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό», ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κρίθηκε ότι «έχουν εν μέρει συμμορφωθεί».